YJA-STAR’ın 40. Yıl mesajı: Zafer sözümüzü yineliyoruz

YJA-STAR, ‘’PKK, egemenlerin lehine kadın ve halkların aleyhine işleyen ve ters yüz edilmiş tarihi tekrardan ayakları üzerine oturtma mücadelesidir’’ dedi.

YJA-STAR Merkez Karargah Komutanlığı, 27 Kasım Diriliş Bayramı vesilesiyle yazılı bir mesajla kutladı.

‘’PKK, Rêber Apo öncülüğünde 40 yıldır Kürdistan ve Ortadoğu coğrafyasında kadınlar, Kürt halkı ve insanlığın özgürlüğü, onuru adına tarihin en büyük ve kesintisiz direnişini sergilemektedir’’ denilen açıklamada, PKK’nin 40. Yılı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a, kadınlar başta olmak üzere tüm Kürdistan halkına kutlandı.

YJA-STAR Komutanlığının açıklaması şöyle:

40 yıllık kesintisiz direniş geleneğimizin mihenk taşı olan Haki Karer’lerden Kemal’lere, Mazlum, Egid, Beritan, Zilan , Sara ve ardılları olan Berçem, Azê ve Delal’lere tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. PKK’nin kırkıncı yıl dönümünü Özgür Önderlik ve Özgür kimlikle yaşama yılı kılma temelinde mücadeleyi yükselterek zaferle taçlandırma sözümüzü yineliyoruz.

HAKİKAT SAVAŞÇILIĞI PKK’NİN DİRENİŞ KÜLTÜRÜ OLMUŞTUR

40. yılına giren mücadele geleneğimizde Rêber Apo’nun geliştirdiği hakikat savaşçılığı PKK’nin direniş kültürü olmuştur. PKK Rêber Apo’nun ‘Kürdistan Sömürgedir‘ tespitinden Demokratik Moderniteye uzanan paradigmasal derinliği ve yükselişi olmuştur. Meşru savunma–öz savunma çizgisi ile özgürlük kimliğinin direniş hareketi olmuştur. Rêber Apo kapitalist modernite güçlerinin işkence sistemi olan İmralı da tarihin tanık olduğu en büyük direnişi sergilemektedir. Bu direniş 21.yy şahsında tarihi özgürlük değerleri adına kazanma direnişidir. Kırkıncı yılına giren mücadele tarihimiz hakikat yolunda bütün zorluklara göğüs gererek kahraman şehitlerimizin fedai çizgisinde ilerlemektedir. Ve PKK tarihi direnerek onurlu, özgürlükçü yaşamın gerçekleşebileceğinin, gerçekleştiğinin ve kazanmayla yüz yüze olduğunu gösteren bir tarihtir.

PKK, TARİHİ KADINLAR VE HALKLAR LEHİNE ÇEVİRDİ

PKK, egemenlerin lehine kadın ve halkların aleyhine işleyen ve ters yüz edilmiş tarihi, tekrardan ayakları üzerine oturtma mücadelesidir. Kapitalist modernite güçlerinin yaşamı cehenneme çevirmesine karşı demokratik, ekolojik, kadın özgürlük çizgisinde yaşamı yaratma mücadelesidir. PKK hakikat tarihini yazan ve zamana özgürlük ruhu veren bir harekettir. PKK kadın, halklar, insanlık değerlerinin özüne yücelik katarak özgürlük kimliğini ve yaşam hakkını savunan bir değerler toplamıdır. Bu anlamda PKK bir kadın partisidir. Rêber Apo öncülüğünde özgür kadın kimliğini, toplumsallaşmasını ve vatanşallaşmasını geliştiren mücadele öncülüğüdür. Kürdistan’da Ortadoğu’da inkarcı-imhacı sömürgeci devletlerden, işbirlikçi ihanetçi güçlerden, uluslararası komplocu devletlerden hesap soran ve bu güçlerin taşeronu olan DAİŞ barbarlığı ve vahşetini yenilgiye uğratan güç olmuştur.

40. YIL ÖNDERLİĞİN KADINLAR VE HALKLARLA BULUŞMA YILI OLACAKTIR

PKK tarihi göstermiştir ki hiçbir egemen gücün saldırısı, zulmü, barbarlığı, vahşeti özgürlük direnişi karşısında başarı şansına sahip değildir. Ve bugün Kürt kadını öncülüğünde ki özgürlük hareketimizin Kürdistan ve bölgede geliştirdiği mücadelenin evrensel karaktere taşınması bunun en açık göstergelerinden olmaktadır. Bu anlamda PKK’nin 40.yıl mücadelesi Önderliğimizin, kadınlar ve halkımızın özgür buluşma yılı olacaktır. Bölgemizde halkların özgür-demokratik ve kardeşçe yaşam teminatı olacaktır. 21.yüzyılı kadın özgürlük çizgisinde kazanmanın yılı olacaktır.’’