YJA Star gerillaları kararlı

Savaşın yoğun yaşandığı alanlardaki YJA Star gerillaları, Türk devletinin tüm çabasına rağmen 2018'in hem intikam hem büyük zaferlerin yılı olacağını söyledi.

YJA Star gerillaları, "Düşman ne kadar saldırırsa saldırsın bir yerde Apocu ruh, fedai ruh varsa yenemez" diyerek, 2017'deki direnişin, 2018'in hamlesine dönüşeceğini belirtti.

Zap ve Zagros alanlarındaki savaşın içerisinde yer alan YJA Star gerillalarından Havîn Çirav ve Vejîn Agirî, alanlarındaki savaşla birlikte kendileri açısından görünen tabloyu anlattı.

BEDELİN AĞIRLIĞINA RAĞMEN

Zagros ve Zap alanında 2017'de çok ağır ve yoğun bir savaş yaşandığını; devletin bütün savaş unsurlarına ve ağırlık verdiği hava gücüne rağmen etkili olamadığını söyleyen Havîn Çirav, şöyle devam etti: "Onlar şunu unutuyor; bizler ideoloji ve özgür yaşam felsefesine sahip olan bir gücüz, bedeller ne kadar ağır olsa da sonuna kadar büyük amaçlarımız uğruna savaşıyoruz, savaşacağız. Bu temelde de Zap, Zagros ve Xakurkê alanında düşmanın birçok operasyon ve saldırısı geri püskürtüldü. 2017'de birçok etkileyici eylem yaptık. Halen de yoğun bir savaş yaşanıyor ve buna karşın eylemlerimiz de devam ediyor. Kendilerini güçlü gösteriyorlardı ama şu ortaya çıktı ki; esas zayıf düşen, güçsüz olan kendileridir. Çünkü partimizin 40 yıllık bir mirası, bir tarihi var. Bu mirasın izinde eylemlerimiz yıla damgasını vurdu. Delallerin, Azêlerin, Gülnazların ve Hêlînlerin ruhuyla yeni yılı büyük bir iddia ve coşkuyla karşılıyoruz. Önder Apo’nun felsefesi temelinde 2018'i zafer ve başarı yılı yapacağız.”

ZAP MEZARLARI OLMUŞ

Zap alanında YJA Star öncülüğündeki büyük direnişin tüm saldırılarını boşa çıkarttığını; Bedewê Kalesi'nde yaşanan direnişin bunun örneği olduğunu belirten Vejîn Agirî ise şunun rahatlıkla söyleyebildiklerini ifade etti: "Düşmanın her seferinde saldırdığı Zap, mezarlığı haline gelmiştir. Çünkü Zap bizim alanımızdır, direniş dolu tarihi ortadadır. Her zaman büyük başarılara, büyük direnişlere damgasını vurdu. Biz de bu mirasın takipçisi olarak direniş bayrağını yükselteceğiz.”

ASLINDA DÜŞMAN GÜÇSÜZ

YJA Star gerillası Bêrîvan Merwan, Botan alanında bulunmuş. 2017'nin savaşının içinde yer almış. Botan alanı, yoğun saldırı altındaki alanlardan biriydi. "İlk defa tüm tekniğini, tüm gücünü bu alandaki direnişi kırmak için seferber etti" diyen Merwan, şöyle sürdürdü: "Çok büyük tekniğine, İHA’larına güvenerek savaşıyor ama bir yerde arkadaşlarımızın direnişiyle karşılaştıklarında hemen kırılıp geri çekiliyor. Bu da düşmanın güçsüzlüğünü gösteriyordu. Kato direnişi bunun en büyük örneğidir. Kış koşullarının tüm zorluklarına, yoğun teknik saldırılarına rağmen arkadaşlar kendilerini sağlam bir şekilde kurtardı ve operasyon gücüne karşı güçlü eylem gerçekleştirdi. Düşman ne kadar saldırırsa saldırsın bir yerde Apocu ruh, fedai ruh varsa yenemez. Heval Delal’in fedai ruhuyla Botan alanında yine özgürlük ve direniş bayrağı dalgalanacak. 2018, bizim için Delalleşme ve zafer yılı olacaktır.”

İNTİKAM YILI DA OLACAK

YJA Star gerillalarından Sarîna Şervan ise tüm alanlarda yoğun savaş yaşandığını hatırlatarak, 2018'in aynı zamanda Delal, Azê ve tüm Besta şehitlerinin intikam yılı olacağını söyledi. Onların izinde bu yılı zafer ve başarı yılına dönüştüreceklerini kaydeden Şervan, özgür yarınlar uğrunda direnen herkesin yeni yılını kutladı.

2018'i büyük bir kararlılıkla şehitlerin izinde direnerek karşılayacaklarını kaydeden Bêrîtan Welat, özgürük ve kalıcı zafer hedefinden sapmayacaklarını vurguladı.

Rojbîn Serhat da Delallerin, Azêlerin ve tüm Besta şehitlerinin fedai ruhuyla 2018'i karşıladıklarını belirterek, "Düşmanın tüm barbar saldırılarına rağmen kazanan biz olacağız, insanlık ve özgürlük olacak" dedi.