YJA Star gerillaları: Gerilla direnişi kazanacak

Cenga Heftanîn Devrimci Hamlesine ilişkin konuşan YJA Star gerillaları; “Bu topraklarda yoldaşlarımızın kanı var. Bu topraklara yerleşmek o kadar kolay olmayacak” mesajı verdi.

YJA Star gerillaları Arin Hilvan ile Ruken Serhat, Cenga Heftanîn Devrimci Hamlesi’nde yer alıyor. Xantur tepesinde savaşan Arin Hilvan ile Şehit Kendal alanında yer alan Ruken Serhat, “Gerilla, direnişi ile kazanacak” dedi.

YJA Star gerillası Arin Hilvan: Cenga Heftanîn, 16 Haziran’da başladı. Türk ordusu belki de bu alanı ilk kez bu kadar yoğun bir şekilde bombaladı. Ancak büyük bir gerilla direnişi ile de karşılaştı. Türk devleti, gerillanın yeni bir tarz ve taktikle yaklaşacağını bilmiyordu ve karşılık gördüğünde şoka uğradı.

Taktiğini yenileyen gerilla hareketli ve istediği zaman, istediği alana giderek düşman gücünü hedef alıyor ve darbe vuruyor. Düşman Xantur’a girdiğinden bu yana da tepelere indirme yaparken vuruldu ve geri çekilmek zorunda kaldı. Çatışmalarda her gün ondan fazla asker ölüyor. Cenazelerin üzerine gittiğimizde de sadece Türk askerleri değil, korucular ve DAİŞ çetelerinin de olduğunu gördük.

Türk ordusu eskisi gibi gelip bir alana yerleşip kalamayacak. Bu işgalciliğin sonu yenilmedir. Yenilecekler, yenilmeye mahkumlar. Xantur’da direniş destanı yazıldı ve yoldaşlarımız gece gündüz demeden direndi.

YJA Star gerillası Ruken Serhat: Gerillanın Heftanin’de olduğu her saniye Türk ordusuna bir işkence olacak ve Heftanîn Türk ordusuna mezar olacaktır.

Bu işgalci ordu aynı zamanda Güney Kürdistan halkını da tehdit ediyor. Sadece gerillaya ait alanları değil, halkın yaşam alanını da tehdit ediyor. Tüm Güney Kürdistan’ın işgali için geldi. Bu işgal hareketine karşı Güney halkıyla birlikte duracağız. Şeledizê halkı, Süleymaniye halkı da tepkisini eylemlerle gösterdi. Gerilla Güney Kürdistan halkının öncüsüdür ve gücünü de halkından alır.

Gerilla değişik taktiklerle savaşıyor. Yani eski gibi savaşmayacak, gerekirse bir alanı bırakıp geri dönüp vuracak işgalcileri, hareketli olacak. Her yerde olup ve hiçbir yerde olmayacaktır. Yaptığımız eylemlerden de görülüyor ve bu tarz, taktikle kazanan gerilla olacaktır.