YJA STAR, Dambat şehitlerini andı

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, 25 Ekim’de Dambat’ta şehit düşen Jiyan, Nalin, Dilan ve Berçem isimli gerillaları andı.

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, Dambat şehitleri anısına yazılı bir açıklama yayımlandı.

YJA STAR Komutanlığının mesajı şöyle:

25 Ekim 2017 tarihinde Serhat eyalet gücümüzden bir birim arkadaşımız göreve giderken İran ordu güçlerinin düzenlediği bir komplo sonucu girdikleri çatışmada son mermilerine kadar çatışarak kahramanca şahadete ulaşmıştır. Yaşanan bu çatışma sonucunda halkımızın asil ve soylu evlatları Jiyan, Nalîn, Dîlan, Berçem arkadaşlarımız ile birlikte Mecit ve Sait adındaki iki değerli milisimiz şehit düşmüştür. Koşullardan kaynaklı gecikmeli netleştirebildiğimiz bu şahadetlerden dolayı yurtsever ailelerimizden ve halkımızdan özür diliyoruz. Jiyan, Nalîn, Dîlan, Berçem yoldaşlarımız ve milislerimiz Mecit ve Sait arkadaşlarımızın değerli ailelerine ve halkımıza baş sağlığı diliyoruz.

Gerilla direnişimiz her dönem olduğu gibi 2017 yılı içerisinde de Türk ordusuna vurduğu ağır darbelerle yenilmezliğini ortaya koymuştur. Serhat eyaletimizin de bu direniş içerisinde etkili ve aktif performansı ile düşmanın yüreğine saldığı korku dost-düşman herkesin tanık olduğu bir hakikat olmuştur. Serhat eyaletimizin bu direnişinde Jiyan ve Nalîn arkadaşlar öncü düzeyde rol almış ve komuta etmiştir.

Serhat eyaletimizin YJA STAR komutanlığında yer alan Jiyan arkadaş, mücadeleye katıldığı 2000 yılından şehit düştüğü ana kadar yer aldığı Medya Savunma ve Kuzey alanlarında güçlü bir katılımın sahibi olmuştur. Birçok çalışma alanında görev yürütmüştür. Jiyan arkadaşımız yer aldığı tüm alanlar ve yürüttüğü görevlerde fedai ruh ve tarz ile öne çıkmıştır. Mütevazi, emekçi ve fedakarlığı ile örnek bir yoldaşlık ve komutanlık örneği olmuştur. Serhat eyaletinde güçlü bir öncülük yapma iddia ve ısrarını ortaya koymuş ve pratikte bunun başarılı uygulayıcısı olmuştur. Birikimli, tecrübeli kişiliği, etkili komuta tarzı ile bulunduğu alanlarda gelişim yaratan bir katılımın sahibi olmuştur.

Nalîn arkadaş, Rojhilat Kürdistan’ından 2006 yılında özgürlük saflarına katılmıştır. Medya Savunma Alanlarında görev yürütmüştür. Aynı zamanda DAİŞ’in Mahmur- Kerkük saldırılarına karşı direnişin ilk gruplarında yer almış ve aktif rol almıştır. Rojhilat Kürdistanlı bir arkadaş olarak Kürdistan’ın tüm parçalarını tanıma ve mücadele etme istem, iddiası ve ısrarı temelinde Serhat eyaletine gitmiştir. Nalîn arkadaşın yurtseverliğinin derinliği, militanlığının, komutanlığının başarı netliği ve keskinliği olmuştur. Bulunduğu tüm mücadele alanlarında hızlı gelişimi, emeği, öncülük iddiası, coşku ve kararlılığı ile yoldaşlarının yüreğinde derin izler bırakmıştır.

Dîlan Serhat arkadaş ve Berçem Zîlan arkadaşların her ikisi de Van’lı yiğit Kürt kızları olarak özgürlük mücadelesine Serhat eyaletinden katılım sağlamıştır. Düşmanın Kürt kadınları ve halkı üzerine uyguladığı faşizme karşı özgürlük ruhunun korkusuzluğu ve yenilmezliğini bir kez daha kendi katılımları ile göstermişlerdir. Dîlan ve Berçem yoldaşlar katıldıkları özgürlük mücadelesinde Serhat eyaletimizde gerillacılıkta hızlı gelişmiş ve direnişte rol almışlardır. Emekçi, fedakar katılımları ve fedai ruhları ile öncüleşmişlerdir.

Jiyan, Nalîn, Dîlan, Berçem yoldaşlarımız ve değerli milisimiz Mecit ve Sait’in anılarını 2018 yılını Özgür Önderlikle özgür yaşamın zafer yılı olarak kazanarak yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.