YJA STAR: Beritan Hilal’ın mücadelesini zafere taşıyacağız

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla, hayatını kaybeden Beritan Hilal şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle andıklarını belirtti.

24 Kasım 2016’da Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda Beritan Hilal’in hayatını kaybettiğini duyurulmuştu. YJA STAR Komutanlığı, savaş koşullarından dolayı, şehadet haberini geç bir tarihte açıkladıkları için Hilal ailesinden özür dileyip, başsağlığı mesajı yayınladı. 

YJA STAR Komutanlığı, açıklamasında şöyle deniliyor:

“Özgürlük mücadelesinde büyük değerler yaratan kahraman şehitlerimiz bu mücadelenin zaferle sonuçlanması için canlarını siper etmektedirler. Hem mücadeleye katılımları hem de şehadetleri ile özgürlük mücadelemizi bir adım daha zafere yaklaştırmaktadırlar.

Bu yoldaşlardan biride Beritan Hilal yoldaşımızdır. Beritan yoldaş yurtseverliğin ve düşmanın her türlü zulüm ve faşizmine karşı direnişin öncülüğünü yapan Botan halkımızın bir evladı olarak Maxmur’da dünyaya gelip aynı yerden özgürlük hareketine katılmıştır.

Mücadele yaşamında hızla gelişim kat eden Beritan yoldaş, yaşama bağlılığı, yoldaşlık sevgisi ve gelişme azmiyle tüm arkadaşlarında derin bir sevgi ve saygı uyandırmıştır. Beritan Hilal arkadaşımız faşist Türk ordusunun medya savunma alanlarına yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda 24 Kasım 2016’da şehit düşmüştür. Koşullardan kaynaklı geç bir tarihte ilan ettiğimiz için yurtsever ailemizden özür diliyoruz.

Beritan yoldaş şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, şehit yoldaşımızın ailesi başta olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Özgürlük mücadelemizin hiç sönmeyen meşaleleri olan kahraman yoldaşlarımızın zafer bayraklarını devralıp mücadelelerini büyüteceğimizin ve zafere taşıyacağımızın sözünü yeniliyoruz.”