YJA-STAR 2017 eylem bilançosunu açıkladı

YJA-STAR Merkez Karargah Komutanlığı, 2017 eylem bilançosunu açıkladı. Açıklamada, yapılan eylemler, gerilla saflarına katılan kadın gerillalar ve şehadetlere ilişkin bilgi verildi.

YJA-STAR Merkez Karargah Komutanlığı tarafından açıklanan bilançoya göre; 2017 yılında, YJA-STAR tarafından 98 ‘özgün eylem’ yapıldı, 201 Türk askeri öldürüldü, 111 kadın gerilla şehit düştü, gerilla saflarına 243 kadın katıldı, 7 kadın gerilla esir düştü.

YJA-STAR’ın açıkladığı bilanço şöyle:

Özgürlük Hareketi olarak 2017 yılını destansı ve büyük bir mücadele ruhu ile karşıladık. Başta mücadelemizin mimarı Önder Apo olmak üzere halkımız ve özgürlük gerillasına karşı büyük bir imha ve inkar konsepti yürütüldü.  AKP ve MHP faşizmi bir olup elindeki teknolojiyle basın, medya organlarıyla, kirli savaşın tüm ahlak dışı argümanlarıyla bitireceğiz sloganlarıyla 2017 yılında savaşta her türlü yol ve yöntemleri kullanmıştır. En başta Rêber Apo’yla hiçbir şekilde görüşmeye izin vermeyerek, mücadelemizin direniş dalgasını kıracağı yanılgısını yaşamıştır. AKP ve MHP faşizmi başta Bakurê Kürdistan olmak üzere Rojava, Rojhilat ve Başurê Kürdistan’da da yıl itibariyle birçok kirli oyun ve hilelere başvurarak özel savaşı ince ayrıntılarıyla kullanarak direnişimizi kırmaya çalışmış ve bu direniş AKP’nin korkulu rüyası haline gelmiştir.

YENİ YILA DAHA HAZIRLIKLI GİRİLİYOR

YJA Star kadın ordusu olarak yoğun bir yılı geride bırakırken yeni bir yıla daha hazırlıklı, daha donanımlı, daha iddialı bir performansla Önderlik ve kahraman şehitlerimize cevap olma kararlılığımızı yeniliyoruz.

2017 yılında başta İmralı olmak üzere direngen ve fedakar halkımız, özgürlük gerillası şehit Delal ve şehit Berçem öncülüğünde direnişçi ruhunu bir kez daha tarih sayfalarına kaydetti. Büyük bir inanç, moral ve hazırlık düzeyi ile 2017 yılını renkli eylem taktikleri ile katılım sergilenmiş, düşmanın bitirme politikasına profesyonel ve uzmanlaşmış bir gerillacılıkla düşman boşa çıkartılmıştır. HPG’nin göstermiş olduğu aktiviteye kadın ordusu özgün eylemsel performansıyla savaşı güçlendirmiştir. Bu çerçevede 2017 yılında ulaşılan bazı sonuçları halkımız ve kamuoyuyla ile paylaşma gereği duyuyoruz.

YILLIK BİLANÇO

111 arkadaşımız şehit düştü.

Gerilla saflarına 243 kadın katılım yaptı

7 arkadaşımız esir düştü.

YJA STAR güçleri tarafından 98 özgün eylem yapıldı.

201 Türk askeri öldürüldü, 43 asker yaralandı

7 zırhlı araç imha oldu.

7 zırhlı araç darp edildi.