Xabûr: Öcalan’ın mesajı herkese

KJK Koordinasyon Üyesi Dicle Xabûr, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın son mesajlarının muhalif ve uluslararası cephe dahil herkes tarafından tartışılması gerektiğini, çünkü Ortadoğu’yu kapsayan çözüme işaret ettiğini söyledi.

Stêrk TV’de yayınlanan Rojeva JIN programına konuk olan KJK Koordinasyon Üyesi Dicle Xabûr, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın son mesajı ve tamamlanan açlık grevi direnişini değerlendirdi.

Açlık grevi direnişinin bir kadın ve anne olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlayıp dalga dalga yayılarak toplumu kapsadığını belirten Xabûr, işte bu direnişin kahramanları sayesinde 2011’den sonra ilk kez Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürüldüğünü söyledi. Kişilerle başlatılan eylemlerin toplumsallaşmasının, AKP-MHP faşizminin bir adım geri atmasına yol açtığını kaydeden Xabûr, Öcalan’ın eylemin amacına ulaştığını söylediğini hatırlattı.

TECRİT TAMAMEN BİTMEDİ

Tecridin tam anlamıyla ortadan kalkmadığının, Urfa’da yaşananlarla görüldüğünü savunan Xabûr, “Orada siviller, insanlık dışı uygulamalara, işkencelere maruz kaldı. Türkiye’de inkar ve imha politikaları devam ediyor. Son günlerde Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılar da tecridin tamamen bitmediğinin göstergesidir“ dedi.

KÜRTLER İÇİN YENİ BİR KAPI

Kürt Halk Önderi Öcalan ile 8 yıl sonra yapılan görüşmenin, Kürtler için yeni bir kapını aralanması anlamına geldiğini kaydeden Xabûr, şunları söyledi: “Son iki görüşmede sunduğu mesajı, demokrat ve aydın olan herkes, muhalefet ve uluslararası cephe okuyup tartışmalıdır. Çünkü Önder Apo’nun Türkiye’nin demokratikleştirme çözümü mesajı, İran, Suriye ve tüm Ortadoğu’yu da kapsıyor. 2 Mayısta verdiği 7 maddelik mesaj da Türkiye’de var olan krizi çözmek içindir.”

BEYAZ TÜLBENTLİ ANNELERİN ROLÜ

Direniş hamlesinde yer alan açlık grevindeki tutsakların anneleri ve yakınlarının etkili ve tarihi rollerine dikkat çeken KJK Koordinasyon Üyesi Dicle Xabûr, “Kadınlar, tarihe her daim damgasını vurmuştur. Böylesi kritik bir süreçte de annelerimiz beyaz çiçekler misali sokaklara çıkarak sürece öncülük etti. Kadın Hareketi olarak bütün annelerimizi kutluyor ve selamlıyoruz. Heval Zülküf Gezen’in annesi de mezarının üzerine giderek, başlattıkları eylemin amacına ulaşma müjdesini vermesi kutsanacak bir harekettir. Bu nedenle annelerimizin elinden öpüyoruz. Beyaz Tülbentli Anneler’in eylemi, bir hareket haline gelmiştir. Dünyada özgürlük simgesi olan beyaz, annelerimiz öncülüğünde tekrardan simgelenmiştir“ şeklinde konuştu.