YENİLENDİ

İsviçre'nin 3 kentinde CPT'ye yüzlerce mektup

İsviçre’de CPT’ye mektup gönderme kampanyasına bugün Winterthur, Chur ve St. Gallen kentinde yaşayan kadınlar dahil oldu. Kentte faaliyet yürüten kadın meclis ve komünleri, hazırladıkları yüzlerce mektubu CPT'ye postaladı.

Avrupa Kürt KAdın Hareketi'nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) harekete geçmesini sağlamak amacıyla CPT'ye mektup kampanyası İsviçre'de sürüyor. 

WINTERTHUR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 25 yıllık tecrit, işkence ve soykırım sistemine karşı İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) harekete geçmesini sağlamak amacıyla İsviçre’nin Winterthur kentinde yaşayan Kürt kadınlar CPT’ye mektup gönderdi.

Wintherthur’da faaliyet yürüten Arjin Garzan Kadın Komünü üyeleri, hazırladıkları 176 mektubu merkez postahanesinden gönderdi.

Komün adına yapılan açıklamada, CPT'nin bu tecride ve hukuksuzluğa daha fazla sessiz kalmaması gerektiği belirtilerek, "Biz kadınlar Önderliğimizin özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleye devam edeceğiz" vurgusu yapıldı.

CHUR

Chur’da Ekin Wan Kadın Komünü üyelerinin mektup gönderme kampanyasına Kürt Halk Meclis üyeleri de destek verdi.

Kadınlar adına açıklama yapan siyasetçi Ayşe Acar Başaran, bugün Kurdistan’ın dört bir yanında ve Avrupa'da Kürt halkının Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için alanlarda olduğunu belirtti. "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kırılması için bir araya geldiklerini ifade eden Ayşe Acar Başaran, CPT'ye sorumluluğunu yerine getirmesi talebiyle Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin başlattığı CPT'ye mektup kampanyası çerçevesinde imzalanan yüzlerce mektubu CPT'ye gönderdiklerini kaydetti.

ST. GALLEN

St. Gallen kentinde de Helbest Koçerin Kadın Komünü üyeleri tarafından toplanan yüzlerce mektup CPT'ye gönderildi.