‘Varlığımız onlara korku veriyor’

Cenga Heftanîn’de yer alan YJA Star gerillası Canfeda Tolhildan, “Her gece Kobra tüm alanı vuruyor. Her saniye gerillanın geleceği korkusu, eylem yapacağı korkusu ile yaşayacaklar. Heftanîn’e girmiş olabilirler ama onlara mezar olacaktır” dedi.

Cenga Heftanîn’de yer alan YJA Star gerillası Canfeda Tolhildan, işgalci Türk ordusunun 16 Haziran’da düzenlediği saldırıyı gerillanın olduğu alana gibi gösterdiğini ancak, Türk devletinin Güney Kürdistan’ın tüm topraklarını hedef aldığını belirtti.

Türk devletinin bu operasyon aracılığıyla işgalciliği meşrulaştırdığını da dile getiren Tolhildan şöyle devam etti: “Oysa Güney Kürdistan halkımızın bunun farkında olması gerekiyor. Halkımız bizim gücümüzdür ve biz de öncüleriyiz. Düşman sakın ‘Ben rahatça Heftanîn alanına girdim’ demesin. Heftanîn’in sadece bir tepesine girmek için bile dört Kobra'yla hareket etti ve yirmi dört saat aralıksız keşif uçakları gezdi ve her noktada gerilla direnişi yaşandı.”

Xantur, Şeşdara, Dupişk’te ciddi bir direnişin olduğunu da söyleyen Tolhildan, “Geldikleri sayı kadar kayıp verdiler ve cenazelerini götürmüyorlar. Operasyonda sadece Türk askerleri yer almıyor, çevreden korucular ve DAİŞ’liler var. Onları öldürdüğümüzde cenazeleri yerde kalıyor, Türk ordusu bu yüzden kayıplarını gizliyor” diye konuştu.

Tolhildan, Türk ordusunun asker cenazelerini aldığı, ama korucu ve DAİŞ çetelerinin cenazelerini öldükleri yerde bıraktığını da sözlerine ekledi.

XANTUR BÜYÜK BİR DİRENİŞ YERİ

İşgalci Türk ordusunun saldırılarına karşı Xantur ve Şeşdare’de büyük bir direniş olduğunu da söyleyen Tolhildan, “Bu direnişler bu yolda ne kadar kararlı olduğumuzu, nasıl direnip savaştığımızı ve savaşacağımızı gösterdi. Bizim de heval Amara, heval Zeryan, heval Şoreşger gibi şehitlerimiz oldu ve onlar bize direnişi, duruş ve moral bıraktı. Tıpkı şehit Zilan gibi” dedi.

Gerillanın savaş taktiğini değiştirerek, Türk ordusunun tekniği kullanılarak yaptığı saldırıları boşa çıkardığını da dile getiren YJA Star gerillası Canfeda Tolhildan, şöyle devam etti: “Bu yoğun teknik her kullanıldığında bizim irademiz güçleniyor. Her bir roket kat be kat irade katıyor. Tabii biz düşman gerçekliğini bir kez daha gördük.”

‘GERİLLA HER YERDE VE HİÇBİR YERDE’

Türk ordusunun her gece bir yeri bombaladığını, kobralarla alanları bombaladığını da belirten Tolhildan, “Bu ne kadar korktuklarının göstergesidir. ‘Acaba gerilla şimdi mi gelecek, ha geldi, geliyor’ kokusuyla hareket ediyorlar. Güney halkımız onların özel savaş politikalarından, tekniklerinden korkmamalı. Gerilla, Türk ordusunun kabusu oldu. Çünkü gerilla her yerde ama hiçbir yerde değildir. Bu dağlar bizimdir ve Haftanîn hamlesini kazanacağız” diye konuştu.