Van’da 8 Mart etkinliklerinin startı verildi

TJA ve HDP Kadın Meclisi Van’da bir hafta sürecek olan 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri programını kamuoyuna açıkladı. 8 Mart’ta Musa Anter Parkında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın katılımıyla final mitingi düzenlenecek.

Tevgera Jinen Azad(TJA) ve Halkların Demokratik Partisi(HDP) Van'da 8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla bir hafta sürecek eylem ve etkinlik programını düzenledikleri toplantıda kamuoyuna duyurdu.

HDP İl binasında yapılan toplantıya HDP İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Aynur Tarhan, Demokratik Toplum Kongresi(DTK) divan üyesi Mukaddes Karakoç, TJA Van bileşenleri ile çok sayıda kadın katıldı.

Toplantının yapıldığı salona süresiz dönüşümsüz açlık grevinin 114'üncü gününde sürdüren DTK Eş başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in fotoğrafının olduğu "Leyla Güven'in talebi talebimizdir" yazılı pankart asıldı.

Basın açıklamasını Tertip Komitesi adına yapan DBP İl yöneticisi Berken Kızılboğa, 8 Mart Dünya kadın mücadele günü bütün bu faşizan saldırılar karşısında kadınların direniş ruhu ile örgütlenme direnme ve kazanma kararlılığı ile karşılayacaklarını belirtti. Kızılboğa, “ Tarihi ve bir o kadar da zorlu bir sürecin içinden geçiyoruz kadınlar olarak özgürlüğümüzü kazanacağımız ve bütün dünya kadınları ile birlikte özgürleşeceğimiz bir anı yaşadığımız bilinmelidir. Kadınlar olarak erkek egemen zihniyetin bize dayattığı faşizmin yasal sınırlarını ablukaları aşarak her yerde meşruluğumuzu esas alarak direnişimizi büyüteceğiz" diye konuştu.

Tarihi karanlığa mahkum etmek isteyen zihniyete karşı zindan kararlılığının kapılarını aralayıp köklerini binlerce yıllık kadın mücadelesinden aldıklarını söyleyen Berken Kızılboğa, şu ifadeleri kullandı: "Leyla'nın direnişiyle bir aradayız kadınlar olarak her kazandığımıza büyük bedeller ödeyerek ulaşıyoruz, direnmeyi büyüterek biziz indirmeye çalışan faşist zihniyetin karşısına dikilerek yaşamak ve yaşatmak için grevdeyiz diye haykırıyoruz. Her türlü zorbalığa karşı sesimizi yükselterek yüksek dağda ırmak olup güvenle güneşin özgürlüğüne erişeceğiz” ifadelerini kullandı.

Berken, “Yeryüzü işgal yeri değil, hepimizin barınma yeridir' diyerek cinsiyetçi ayrımcı tahakkümcü bu sistemin tek sesliliğin e karşı dilimizle sesimizle zılgıtlarımız da alanlarda olacağız" diye noktaladı.

Kızılboğa’nın açıkladığı 8 Mart kapsamında yapılacak etkinlikler şöyle :

* 2 Mart Erciş Kadın buluşması, saat 13:00

* 2 Mart Gevaş Kadın buluşması, saat 11:00

* 3 Mart Başkale kadın buluşması, saat 13:00

* 3 Mart Çaldıran kadın buluşması, saat 14:00

* 4 Mart Gürpınar kadın buluşması, saat 12:00

* 4 Mart Saray kadın buluşması, saat 11:00

* 4 Mart Özalp kadın buluşması, saat 13:00

* 4 Mart Muradiye kadın buluşması, saat 13:00

* 6 Mart HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın katılımıyla merkez büro açılışı Yer: Cumhuriyet Caddesi saat 15:00

* 7 Mart kadın kayyım raporunun açıklanması, saat 10:00

* 8 Mart’ta Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın katılımıyla saat 11.00-16,00 arasında Musa Anter parkında final mitingi düzenlenecek.