‘Türkiye saldırılarını derhal durdurmalı’

Cizre’de gerçekleştirilen katliama tepki gösteren Dünya Kadınları Konferansı Avrupa Koordinasyonu, “Almanya’da Türk devlet terörüne karşı ortak protesto gösterileri düzenliyoruz" dedi.

Cizre’de gerçekleştirilen katliama tepki gösteren Dünya Kadınları Konferansı Avrupa Koordinasyonu, “Almanya’da Türk devlet terörüne karşı ortak protesto gösterileri düzenliyoruz. Türkiye, Suriye ve Irak’taki Kürt köyleri ve şehirlerine dönük saldırıların derhal durdurulmasını istiyoruz” dedi.

Dünya Kadınları Konferansı Avrupa Koordinasyonu adına Monika Gaertner-Engel yazılı bir açıklama yaptı.

Pazarı, Pazartesi’ye bağlayan gece Cizre’de yaklaşık 60 sivilin Türk güvenlik güçleri tarafından katledildiğini belirten Monika Gaertner-Engel “Cizre’de bulunan HDP milletvekilleri barbarca bir durumdan söz ediyor. Reşit olmayan bir genç kapının girişinde güvenlik güçlerince öldürüldü. ANF’nin haberine göre bir bodrumda yakılmış 30 cenaze bulundu.

Bu katliam, aylardan beri Erdoğan hükümeti tarafından Türkiye’deki Kürt bölgelerinde yürütülen Kürt özgürlük mücadelesinin vahşice bastırılması amacıyla yürütülen terörün zirvesini oluşturmaktadır” dedi.

Aylardan beri Cizre, Nusaybin, Sur, Mardin ve Şırnak gibi kentlerin ağır silahlarla abluka altında tutulduğu da vurgulanan açıklamada şunlar vurgulandı: “İnsanlar haftalar, hatta aylardan beri sokağa çıkma yasağı altında yaşamaktadır.

Başta Başbakan Merkel olmak üzere Almanya hükümeti ise Erdoğan hükümetine bu teröründe arka çıkmaktadır. Merkel bugün Ankara’da ikiyüzlü bir şekilde Rusya’nın Halep’e dönük saldırılarında yaşamını yitirenler için timsah gözyaşları döküp, aynı zamanda mültecilerin Avrupa’ya gelişini engellemek için milyarlarca Euro üzerinde anlaşma yaparak bu şekilde Türk devletinin IŞİD’e desteğini kabul etmektedir. Bunu ‘göç nedenlerinin önlenmesi’ olarak isimlendirmesi ise bizimle alay etmekten başka bir şey değildir.

13-18 Mart tarihleri arasında Nepal’in başkenti Kathmandu’da gerçekleştireceğimiz 2. Dünya Kadınları Konferansı’nda mücadeleci kadın hareketini insan onurunu çiğneyen bu politikaya karşı güçlendirip dünya çapında kadın birliğini ilerleyeceğimiz için çok mutluyuz. Rojava Kadın Savunma Birlikleri YPJ’den bir temsilcinin Dünya Kadınları Konferansı’na katılmasından ötürü ayrıca onur duyuyoruz.

Almanya’da Türk devlet terörüne karşı ortak protesto gösterileri düzenliyoruz.

Türkiye, Suriye ve Irak’taki Kürt köyleri ve şehirlerine dönük saldırıların derhal durdurulmasını istiyoruz. Erdoğan hükümetinin devlet terörüne ve Alman hükümetinin desteğine son verilsin! Her türlü silah yardımı derhal durdurulsun! Rojava’ya insani koridor açılsın!”