Türk ordusu Hakkari’de ağır kayıplar verdi: 28 ölü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Hakkari’nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde üç ayrı eylemde en az 28 askeri öldürdüğünü bildirdi.

HPG-BİM’in açıklamasına göre Türk ordusu özellikle Şemdinli’nin Gerdiya alanında ağır kayıplar verdi. Gerillanın dört koldan yoğun ateşinde 2 konteynır ve 2 mevzinin imha edildiği, en az 20 askerin öldüğü bildirildi.

Yüksekova’da YJA Star gerillaları bir dizi suikast eyleminde 2 asker ölürken, bir başka noktada düzenlenen gerilla eyleminde iki mevzi imha edildi, 6 asker öldü.

ŞEMDİNLİ’DE DÖRT KOLDAN EYLEM: 20 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM bu eylemlerin “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında gerçekleştiğini belirterek şu detayları verdi:

“19 Eylül günü saat 18.15’te güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Gerdiya alanındaki Stunê karakolunun savunma tepesine yönelik geniş kapsamlı bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 4 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 2 konteynır ve 2 mevzii tümden imha edilmiştir. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemde tespit edilebilen 20 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından alanı obüs, havan ve kobra tipi taarruz helikopterler ile rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri skorksy helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

YÜKSEKOVA’DA YJA STAR EYLEMİ: 2 ASKER ÖDLÜ

Aynı gün saat 20.30’da YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişêr tepesinde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde 2 düşman askeri öldürülmüştür.

ELIŞÊR TEPESİNDE 6 ASKER ÖLDÜ

20 Eylül günü saat 07.40’ta güçlerimiz, Gever ilçesine bağlı Elişêr tepesinde konumlanan işgalcileri ikinci defa hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 2 mevzii imha edilmiş, tespit edilebilen 6 asker öldürülmüştür.”

OVACIK KIRSALINDA OPERASYON

Türk ordusunun operasyonları ve hava saldırıları konusunda da bilgi veren HPG-BİM, şunları belirtti: “17 Eylül günü saat 14.30 sularında işgalci TC ordusu Dersim’in Ovacık ilçesi kırsalında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 20.30 ile 00.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları operasyon alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır. Savaş uçaklarının bombardımanları ardından kobra tipi taarruz helikopterleri 18 Eylül günü sabah saatlerine kadar alanı bombalamıştır. Yoğun bombardımanlar ardından işgalci TC ordusu skorsky tipi helikopterler ile alana indirmeler yapmıştır. Arazide arama tarama faaliyeti yürüten işgalci güçler aynı gün saat 15.00’da sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir. İşgalci TC ordusu havuz medyası aracılığı ile gerçekleştirilen bu operasyonda gerilla kayıplarının olduğu yalan haberler servis etmiştir. Operasyon boyunca herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

GERİLLA ALANLARI BOMBALANDI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Gerçekleştirilen hava saldırılarının ayrıntıları şöyledir;

19 Eylül günü saat 20.00’da Gundê Filleha, 20 Eylül günü saat 22.30 ile 23.00 arasında savaş uçakları Saca ve Gundê Filleha alanlarını, 21 Eylül günü saat 04.30 sularında ise Kunişka ve Çemço alanlarını bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlar sonucunda Gundê Filleha alanındaki ormanlık alanlarda yangın çıkmış ve bölgedeki köylülere ait bağ ve bahçeler de zarar görmüştür.”