‘Türk devleti Kürtlerden DAİŞ’in intikamını almak istiyor’

Kongreya Star, Türk devletinin Efrin’e yönelik saldırı planlarıyla Kürt halkından DAIŞ çetelerinin intikamını almak istediğini belirtti.

Kongreya Star Diplomasi Komitesi, Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye’ye dönük saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

‘’Türk devleti Kürtlerin statü sahibi olmasından korktuğu için Efrin Kantonu’na saldırı hazırlığı yapmaktadır. İçinde bulunduğumuz süreçte Kürt halkı büyük kazanımlara imza atmıştır. Özellikle Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu projesiyle günbegün yeni kazanımlar elde edilmektedir. Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde önemli zaferler kazanılmakta, DAIŞ ve onun en büyük destekçisi AKP, Rojava ve Kuzey Suriye’de yenilgiye uğramaktadır. Bu yenilgiyi hazmedemeyen Erdoğan, Kürt halkından DAIŞ çetelerinin intikamını almak istemektedir.

Halk savunma güçleri YPG-YPJ, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı sert cevaplar vermiştir. Eğer Türk devleti aynı saldırılarına devam ederse Efrin Kantonu halkı, YPG-YPJ ve Kongreya Star’ın sert cevabıyla karşılaşacaktır.

Bütün kadınlara ve gençlere değerlerimize sahip çıkma; Rojava halklarına da seferberlik ruhuyla saldırıları boşa çıkarma çağrısı yapıyoruz.”