Tok: Eylemimize başladığımız ilk günkü gibi kararlıyız

Açlık grevinin 40. gününde olan, Maxmur İştar Meclisi Üyesi Fadile Tok, "Biz gücümüzü zindan direnişçilerden, Leyla ve Nasır'dan alıyoruz. Eylemimize başladığımız ilk günkü gibi kararlı ve güçlüyüz" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı’nda başlatılan açlık grevi eylemi 70. gününde 25. grupla devam ediyor.

20 Ocak'ta açlık grevine giren Maxmur İştar Meclisi Üyesi Fadile Tok, eylemi 40. gününde. Kürt Halk Önderi Öcalan ve açlık grevinde olan Leyle Güven, Nasır Yağız ile diğer tüm direnişçileri selamlayan Tok, açlık grevi eylemcilerinin sağlık durumuna dikkat çekti. Tok, başta Leyla Güven, Nasır Yağız, Strasbourg ve zindandaki direnişçilerin gün geçtikçe sağlık durumlarının kötüleştiğini vurguladı.

Direnişlerinin başarıya ulaşacağını kaydeden Tok, "Çünkü bizim direnişimiz halkların ve yüzyılın direnişidir. 14 Temmuz ruhu ile Hayri, Kemal, Ali ve Mazlumların direnişi ile eyleme başladık. Biz gücümüzü zindandaki direnişçilerden, Leyla ve Nasır'dan alıyoruz. O yüzden moral ve coşkumuz her zaman yerinde. Eylemimize başladığımız ilk günkü gibi kararlı ve güçlüyüz. Eylemimiz bu kadar değerli ve onurlu olduğu için sağlık anlamında bir sorun çıkmıyor. Sağlık hiç bir zaman mücadelemizin önünde bir engel olmayacaktır" diye konuştu. Tok, konuşmasının sonunda açlık grevi direnişçilerinin sesinin duyulması için herkese çağrıda bulundu.