TJK-E: İrademize ve sesimize sahip çıkalım!

AKP-MHP iktidarının düzenlediği siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren TJK-E, başta kadınlar olmak üzere tüm halkı irade ve seslerine sahip çıkmaya çağırdı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Amed merkezli gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

TJK-E açıklamasında şunlar belirtildi:

"Her gün kadınların katledildiği, her alanda kadınların şiddete maruz kaldığı bir ortamda kadınlar şiddete, faşizme ve haksızlığa karşı mücadelelerini aralıksız sürdürüyor. Kadınların bu onurlu mücadesinden korkan AKP-MHP faşist rejimi bu sabah yeni bir saldırı dalgası başlatmıştır.

Bu sabah Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, dernek kurucuları Ayla Akat Ata, Fatma Gültekin ve Narin Gezgör evlerinde aramalar yapılarak gözaltına alınmıştır. Dernek binasına baskın düzenlenmiştir. Bu hukuksuz uygulamayı kınıyor ve kadınlar olarak asla kabul etmeyeceğimizi belirtiyoruz. Gözaltına alınan kadın aktivistler derhal serbest bırakılmalıdır.


Kadınlar her gün, her koşulda mücadeleden vazgeçmedi, herkesin sesi oldu. Bu faşist uygulama ve saldırılar mücadeleyi durduramayacağı açıktır. Biz kadınlar, kadın mücadelesinin kazanımlarına yönelik erkek egemen sistemin baskı ve yok etme siyasetine karşı mücedeyi daha fazla güçlendireceğiz.
Bu temelde başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı irademize, sesimize sahip çıkmaya çağırıyoruz."