TJK-E: 9 Ocak’ta konsolosluklar önündeyiz

TJK-E: Her yıl olduğu gibi bu yıl da katliamın yıl dönümü olan 9 Ocak tarihinde Fransa Konsoloslukları önünde adalet arayışımızı haykıracağız.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) 9 Ocak Paris Katliamı’nın yıl dönümünde Avrupa’nın her yerinde Fransız Konsoloslukları önünde düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

TJK-E açıklamasında şunları belirtti: “Kürt Özgürlük Mücadelesi ve Kürt Kadın Hareketi’nin öncülerinden Sakine Cansız (Sara), Kürt Kadın diplomasisinin aydınlık yüzü Fidan Doğan (Rojbin), Avrupa’da Kürdistan sıcaklığını gençliğin coşkusuyla diri tutan Leyla Şaylemez (Ronahi) yoldaşların Paris’te katledilişlerinin 7. yıl dönümündeyiz. Alçakça işlenen bu katliamın ilk gününden bugüne Kürt halkı ve kadınları alanları doldurarak faili işaret etti, adalet mücadelesinin peşini bırakmadı. Zaten açık olan bu katliamın failinin Türk devleti-AKP hükümeti-MİT olduğu bu mücadele sayesinde belgelerle de kanıtlandı. Dolayısıyla Kürt halkı nezdinde bu katliamın neden, nasıl, kim tarafından işlendiği açığa çıkmıştır.

FAİL NET, FRANSA’NIN TUTUMU NETLEŞMELİ

Ancak Fransa yargısı bu çok açık faili net siyasi cinayet karşısında net tutum ortaya koymamıştır. Üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemiştir. Tıpkı 7 yıldır alanlarda haykırdığımız sloganda olduğu gibi bugün de Fransa devletine seslenmek istiyoruz: ‘Suskunluğunuz suç ortaklığınızdandır.’

TARİH TEKERRÜR ETMEYECEK

Bizler Kürt kadınları olarak 3 Fidan’ın, 3 büyük Kadın devrimcinin katledilmesine karşı adalet mücadelemizi sonuna kadar aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Fransa devleti tarihindeki onlarca siyasi cinayetin üstünü örtse de Kürt halkının mücadelesi bu katliamda tarihin tekerrür etmesine müsaade etmeyecektir. Fransa devleti açısından Mayıs 2019’da yeniden açılan dava süreci kendisini suçlu pozisyondan çıkarmak için bir fırsat, aynı zamanda ulusal slogan olarak belirlediği ‘adalet’ kelimesinin itibarını iade anlamını taşıyacaktır.

9 OCAK’TA HESAP SORMAYA

Her yıl olduğu gibi bu yıl da katliamın yıldönümü olan 9 Ocak tarihinde Fransa Konsoloslukları önünde adalet arayışımızı haykıracağız; ‘7. yıl cezasızlığa yeter artık!’ diyerek Fransa devletini tutum almaya çağıracağız. Bir kez daha katliamı lanetlerken başta Kürt kadınları olmak üzere özgürlük ve adaletten yana olan herkesi 9 Ocak Perşembe günü Fransa Konsoloslukları önünde düzenlenecek eylemler ve 11 Ocak’ta ise katliamın gerçekleştiği Paris’te yapılacak merkezi eyleme katılarak katillerden ve suç ortaklarından hesap sormaya çağırıyoruz.”