TJA: Tüm kadınları Yüksekdağ’ın duruşmasına çağırıyoruz

TJA, Figen Yüksekdağ’ın 4 Temmuz’da Ankara’da görülecek duruşmasına katılım çağrısında bulundu.

Tevgera Jinên Azad (TJA), eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın 4 Temmuz’da Ankara’da görülecek duruşması için bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Yüksekdağ'ın 8 aydır tutuklu bulunduğu ve egemen erkek siyaset paradigmasına karşı kadın özgürlükçü demokratik siyaset geleneğinin temsiliyeti olduğu belirtildi.

'KADIN DİRENİŞİ MUTLAKA KAZANACAK'

Açıklamada şöyle denildi:

"Kürt ve Türk halkların birlikte yaşama politikasının önemli bir temsilcisi olan Figen arkadaşımıza yönelik yapılan faşist saldırının tek nedeni, kadın özgürlüğü ve demokratik ulus sistemine duyulan düşmanlıktır. AKP hükûmeti ve yargısı kadın düşmanlığı yaparak özgürlük mücadelesinde alıkoyma çabaları göstermektedir. Fakat unuttukları bir şey var. Özgürlük mücadelesi ve kadın kurtuluş tarihi bu tür saldırıları her dönemde boşa çıkarmıştır. Kadın hareketi olarak Figen arkadaşımızın onurlu direnişini selamlıyor, kadın direnişi mutlaka kazanacak diyoruz.

Figen Yüksekdağ’ın tutuklu olduğu dosyanın ilk duruşması 4 Temmuz Salı günü saat 14.00’te Ankara’da görülecektir. Özgürlük, eşitlik ve demokrasiye inan tüm kadınları Figen arkadaşımızın duruşmasını takip etmeye çağırıyoruz.”