TJA kayyum gasplarını kınadı

TJA, kayyum gasplarını kınayarak, "Direniş ağını büyütelim" dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), bugünkü kayyum gasplarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'YETERSİZLİĞİNİ KÜRT DÜŞMANLIĞIYLA AŞMAYA ÇALIŞIYOR'

TJA'nın açıklaması şöyle:
"Emperyalist, egemen güçlerin tarihsel süreç boyunca Kürt düşmanlığı üzerinden  kendini var etme, baskı, sindirme, soykırım politikaları bugün AKP-MHP faşizan iktidarlığında daha da derinleşmiştir. Tüm dünyanın koronavirüs ile büyük tehdit altına girdiği böylesi bir süreçte, virüs karşısındaki tedbirsizliği ve yetersiz politikaları ile insan hayatını hiçe sayan AKP-MHP iktidarı yaşadığı tıkanmayı Kürt düşmanlığı, irade gasbı, hukuksuz uygulamalar ile kendisi için fırsata döndürmeye çalışmaktadır.
İnsanlığın özelde Türkiye halklarının yaşadığı virüs krizinde milyonlarca insan geçim, borç, yetersiz sağlık hizmetleri ile yaşam mücadelesi verirken, saray iktidarı sit alanlarını imara açmış, kayyum politikalarını tekrar devreye sokmuştur. Gerçek hizmetin ve dayanışmanın elzem olduğu bu süreçte halk iradesinin gasbı,kadın kazanımlarına saldırı virüs fırsatçılığıdır.

ÇAĞRI

AKP-MHP koalisyonun kendini var etmek için yaptığı hiçbir gasp, işgal ve hukuksuz kararları tanımıyoruz. Kadınlar olarak büyük bedellerle aldığımız eşbaşkanlık sisteminin hedef ve gasbı karşısında asla teslim olmayacağımızı belirtiyor, kayyumlar ve işgal saldırıları karşısında  tüm kadınları ve demokrasi savunucularını demokratik blokun güçlendirilmesi ve direniş ağının yükseltilmesine çağırıyoruz."