TJA: Her sokağı kadın mücadelesi alanı yapalım

Aktivistlerine dönük siyasi soykırıma karşı açıklama yapan TJA, kadınlara ve halka seslenerek, "Her kadın mücadelesini her zamankinden çok sahiplenmeli ve her sokak, bir kadın mücadele alanı haline getirilerek faşizme gereken cevabı vermelidir" dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), aktivistlerinin siyasi soykırım operasyonu sonucu gözaltına alınmasına ve tutuklanmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

"AKP hükûmeti faşist iktidar sistemini cinsiyetçilik ideolojisine dayanarak, yeni bir ataerkil saldırı konsepti ile hayata geçirmektedir" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'KADIN SOYKIRIMI!'

"Kadın düşmanlığını politik var oluşunun kaynağı haline getiren hükûmet, kadın hak mücadelesini tamamen tasfiye etmek ve kadın haklarını gasp etmek için kadın mücadele güçlerine amansız yönelmektedir. Demokratik siyaset alanında kadın temsiliyetine saldırılarıyla, yerel yönetim alanında kadın sistemini gasp yoluyla ortadan kaldırma politikaları ve kadın hareketine yönelik yoğun operasyon ve tutuklama yöntemiyle kadın iradesini yok etmeye çalışmaktadır. Bu politikanın sonucunda kadına yönelik cinayetlerde, yaşam tarzına saldırılar, tecavüz ve istismar olaylarında yüksek bir artış yaşanmaktadır. Bu bir özel savaş uygulaması ve planıdır. Kadın köleliğini gerçekleştirerek toplum yeni bir sömürgeleştirme ve işgal sürecine alınmaktadır. Açık ve net belirtelim ki devlet gözetimi ve planlamasıyla bir kadın katliamı ve soykırımı uygulanmaktadır.

Kadın mücadelesini ve aktivistlerini tutuklama, kadın düşmanlığına alan açma politikası tasarlanarak uygulanmaktadır. 13-14 Haziran 2017 tarihinde kadına yönelik cinayet, tecavüz, istismar ve kadın hareketine yönelik saldırılara karşı yeni bir süreç, mücadele konularını tartışmak üzere toplantı halinde olduğumuz sırada 15 TJA aktivisti kadın arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Günlerce OHAL hukuksuzluğuyla gözaltında tutulan arkadaşlarımızdan Zeynep Altınkaynak, Sara Aktaş ve Sibel İldan 22 Haziran’da tutuklanmıştır. 23 Haziran sabahında Ayşe Gökkan, Gül Kızıltaş ve Yüksel Baran arkadaşlarımız ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir.

'BİZİ ASLA DURDURAMAYACAKSINIZ!'

Açıklamada, kadınlara ‘Ya mücadelenizden vazgeçersiniz ya da cezaevine gidersiniz’ mesajının verildiğine dikkat çekilerek, "Unutulmamalıdır ki kadın mücadelesi durmayacak, durmaz ve durdurulamaz. Biz bu mücadeleyi zindanlarda, özgürlük mekânlarında, köylerde ve kentlerde canımız pahasına, her tür bedeli ödeyerek var ettik. Bizleri, yani kadın mücadelesini asla durduramayacaksınız. Mutlaka ama mutlaka kadın ve halk düşmanları yenilecektir" denildi.

KADINLARA VE HALKA ÇAĞRI

TJA, şunları da kaydetti:

"Bu temelde tüm kadınlara ve halkımıza çağrımızdır; her kadın mücadelesini her zamankinden çok sahiplenmeli ve her sokak, her yer bir kadın mücadele alanı haline getirilerek faşizme gereken cevabı vermelidir. Bu mücadele ile kadın arkadaşlarımızın özgürlüğünü savunacak ve kadın katliamını durduracağız. Biz katillerimizden ve kadın düşmanlarından bir şey talep etmeyeceğiz. Bizler kadın mücadelesini büyüterek, kadın direnişini derinleştirerek onları başarısız kılacağız ve kendi başarımızı yaratacağız.

Bu anlamda tüm kadınlar ve TJA aktivistleri, bileşenleri mücadeleyi daha fazla yükselterek kadına yönelik siyasi soykırım uygulamalarını boşa çıkaracaktır."