TJA: Gözaltına alınan arkadaşlarımızı derhal bırakın!

Özgür Kadınlar Hareketi (Tevgerê Jinên Azad-TJA), gözaltına alınan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını isteyerek, “Biz kadınlar diz çökmez, biat etmeyiz!” dedi.

TJA, yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye’de gerek 18 yıllık AKP iktidarı ve gerekse de son dönem AKP-MHP faşist koalisyonunun ortaklığı süresince her gün biz kadınlar katliamlara, tacize, tecavüze, hak gasplarına, kazanım ve emek sömürüsüne, gözaltı ve tutuklamalara maruz bırakılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Sindirme politikalarına baş eğmeyen ve mücadele eden kadınlara yönelen ve kadının yaşamsal tüm haklarına dönük bu saldırılarını; kadın katliamlarından, Eşbaşkanlığı hedef haline getirip kadın iradesinin gaspından, katliamcılara iyi hal indirimlerinden, kadın hak ve özgürlük mücadelesini yürütenleri kriminalize ve terörize etme, gözaltı ve tutuklama çabalarından biliyoruz.

Tevgerê Jinên Azad(TJA) olarak bu saldırılara karşı mücadeleyi asla durdurmayacağımızı ve özgürlük iddiamızın sözünün AKP-MHP faşist zihniyetinin silahlarından çok daha güçlü olduğu ve olacağı iyi bilinmelidir. Gözaltı ve tutuklama operasyonları ile biz kadınlara geri adım attırabileceğinin hayalini kuran milliyetçi, rantçı, cinsiyetçi erkek egemen devlet iyi bilsin ki yürüttüğü özgürlük mücadelesine adeta yaşamını adayan biz kadınlar diz çökmez, biat etmeyiz!

TJA olarak bir kez daha göz altına alınan arkadaşlarımızın derhal özgür bırakılmalarını ve bu hukuksuz gözaltı ve tutuklamaların bir an önce sonlandırılması gerektiğini vurguluyor, başta kadınlar olmak üzere tüm demokratik, kurum, kuruluş, harekat ve inisiyatifleri demokratik mücadelelerini yükseltmeye çağırıyoruz.”