TJA: Basın çalışanlarına saldırılırsa hesabını sorarız!

TJA, Gazete Şujin’e dönük olası saldırıyı kadın hareketine yapılmış sayacağını belirterek, "Kadın hareketinin bu konudaki hafızasını, öfkesini ve bilincini kimse ama kimse unutmamalıdır." uyarısında bulundu.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Gazete Şujin’e dönük saldırılara ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son bir yıllık OHAL uygulamaları, KHK ve kayyumlar aracılığı ile kadın düşmanlığına dayalı bir saldırı ile karşı karşıya geldik. Kadın dernekleri, dayanışma kurumları, basın yayın araçları, kooperatif ve işletmeleri kapatıldı, kadına yönelik şiddet, tecavüz ve işkencede büyük bir artış yaşanmaya başladı. Her tür saldırı ve yönelime rağmen kadın mücadelesini yürütmek örgütlü tüm kadınların direnişi ile mümkün olmaktadır. Tecavüz çeteleri, organize fuhuş ağları ve kadın cinayetleri beslendikleri siyasi anlayış temelinde pervasız bir rahatlık içinde hareket etmektedir. Kadın mücadelesini kadın haberciliği ile başarılı bir biçimde yürüten Gazete Şujin, başta Batman G. Olayı olmak üzere açığa çıkardığı organize suç yapıları ve kadına yönelik şiddet olayları ile kadın sorununun görünür kılınması ve kamuoyunun harekete geçirilmesi konusunda büyük bir emek sahibidir. Bu nedenle şiddet uygulayıcısı birey ve gruplar tarafından, bir yönlendirme sayesinde kadın gazeteciliği ve haberciliği tehdit edilmektedir. 

'SAHİPLENELİM'

Yoğunlaşan ve pervasızlaşan bu tehdit sahiplerine belirtmek isteriz ki, başta Gazete Şujin olmak üzere kadın basın yayın çalışmalarını yürüten herhangi bir kadın arkadaşımıza yönelik gelişen ve gelişecek olan her saldırı direkt Kadın Hareketine yapılmış sayılacaktır. Kadın hareketinin bu konudaki hafızasını, öfkesini ve bilincini kimse ama kimse unutmamalıdır.

Tüm duyarlı kamuoyunu bu konuda Gazete Şujin’i sahiplenmeye ve saldırılara karşı dayanışmaya davet ediyoruz."