TJA Amed'deki saldırıyı kınadı: AKP-MHP panikte!

Amed'deki açlık grevi direnişçilerine saldırıyı kınayan TJA, "Saldırı AKP-MHP faşizminin yaşadığı paniği bir kez daha gözler önüne seriyor" dedi. TJA, tecridi kırmaya, direniş etrafında kenetlenmeye çağırdı.

TJA, açlık grevi direnişçilerine yönelik polis saldırısına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

"Yükselen faşizme karşı özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren TJA aktivisti ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan, cezaevlerinden dünyaya yayılan açlık grevi direnişlerine dönük saldırılar devam ediyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Aralarında 3 HDP milletvekilinin de bulunduğu toplam 10 kişinin açlık grevi eylemlerini devam ettirdikleri HDP il binasının kapıları kırılarak, baskın yapılmıştır. HDP vekillerinin de bulunduğu açlık grevi direnişçileri ve binadaki partililer darp edilmiş ve 7 açlık grevi direnişçisi hukuksuz bir biçimde gözaltına alınmıştır" denildi.

'AKP-MHP FAŞİZMİNİN PANİĞİNİ GÖSTERİYOR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Dünya kadınlarının da sahiplendiği Leyla Güven’in haklı ve barışçıl talepleri AKP-MHP faşizminin tahakkümcü ve intikamcı uygulamalarıyla bastırılmaya çalışılmaktadır. Zırhlı araçlarla ve yüzlerce polis eşliğinde gece yarısı HDP il binasının kapıları kırılarak vekillerinin darp edilmesi, AKP-MHP faşizminin yaşadığı paniği bir kez daha gözler önüne sermektedir. Hiçbir ahlaki, insani ve hukuki anlayışa sığmayan bu saldırılarla toplum bir bütün korkutulmaya ve sindirilmeye çalışılmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki toplumsal sorunları derinleştirerek, çözümsüz bir noktaya taşımak isteyenlere karşı kadınların haklı mücadelesi ve direnişi asla durdurulamayacaktır. 

'DİRENİŞ ETRAFINDA KENETLENELİM, TECRİDİ KIRALIM'

Demokratik çözümün ve kalıcı barışın teminatı olan Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit, aynı zamanda insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu suçta ısrar eden faşist AKP-MHP ittifakının tutumuna karşı yüzlerce kadın ve siyasi tutsak açlık grevlerine katılarak mücadeleyi büyütmüştür. 

Bu temelde başta kadınlar olmak üzere barışa inanan tüm kesimleri tecridi kırmaya ve bu faşizan saldırılar karşısında  ‘Mutlaka Kazanacağız’ şiarıyla direnişi başlatan Leyla Güven ve diğer açlık grevi direnişçileri etrafında kenetlenip mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz."