TJA: AKP cenaze ve mezarlıkları da hedef haline getirdi

Bitlis’teki Garzan Mezarlığı’nın yıkılıp, 267 mezarın yerinden çıkarılarak bilinmeyen bir yere götürülmesine tepki gösteren TJA, tüm toplumu saldırıya karşı durmaya çağırdı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), yaptığı yazılı açıklama ile Bitlis merkeze bağlı Yukarı Ölek (Oleka Jor) köyündeki  267 mezarının bulunduğu Garzan Mezarlığı’nın iş makineleriyle yıkılıp, cenazelerin yerlerinden çıkarılmasına tepki gösterdi.

“AKP, faşizm sınırlarını da aşan tüm ahlak ve değer yargılarını ortadan kaldıran uygulamaları hayata geçiren bir parti devleti olarak tarihe geçecektir” denilen açıklamada, AKP’nin uyguladığı politikalar ile cenaze ve mezarlıkları da hedef haline getirdiği belirtildi.

Tüm din ve kültürlerde cenazelerin kutsal ve dokunulmaz olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi: “Ancak AKP, tüm kutsallara ve değerlere gözü kör bir faşizm ile saldırmaktadır. Cenazelerin yıkanmasına gömülmesine taziyelerinin kurulmasına izin vermediği gibi mezarlıklara da saldırarak mezarları tahrip etmektedir.

Belki de dünya tarihine ilk kez toplu halde bir mezarlığın yıkılarak, orada gömülü olan cenazeleri çıkartıp, kaçırıp saklayan bir devlet olma özelliğini de AKP kazanmıştır.

Basına da yansıdığı gibi Bitlis’te bulunan Garzan Mezarlığı saldırının hedefi olmuş ve tüm cenazeler ailelerin izini dışında çıkartılmıştır. Bu uygulamaları lanetliyor tüm toplumu bu saldırıya karşı durmaya çağırıyoruz.”