TAJÊ'den Şengalli annelere ve kadınlara çağrı

İntikâm Operasyonuna dikkat çeken TAJÊ, "Gençler MİT ve KDP'nin hedefinde" diyerek, Şengalli annelere ve kadınlara düşmanların çocuklarıyla oynamasına izin vermeme çağrısı yaptı.

TAJÊ yaptığı bir açıklamayla düşmanla çalışanların ve ajanlık yapanların kendilerinden olmadığını belirterek özellikle Şengalli annelere ve kadınlara düşmanların çocuklarıyla oynamasına izin vermeme çağrısında bulundu.
Êzidi Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ), YBŞ’nin MİT ve KDP ajanlarına yönelik gerçekleştirdiği ‘İntikam Operasyonuna’ ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, öncelikle Êzidîler’in Kış Kırkı Bayramı (Cejna Çileyê Zivistanê) kutlanarak, "Bayramın halkımızın birliğine, beraberliğe, barışa ve özgürlüğe vesile olmasını diliyoruz" denildi.

Açıklamada YBŞ’nin, son dönemlerde MİT tarafından Şengal’de örgütlendirilen ajan ağına yönelik ‘İntikam Operasyonuna’ işaret ederek, “Bu operasyonlarda MİT ve KDP ajanları yakalandı. Bu kişilerin son dönemlerde halkımıza, öncülerimize ve kurumlarımız yönelik gerçekleştirilen saldırılarda yer aldıkları belirtildi. Bu saldırılardan biri de Xanasor ve Sinunê halk meclislerine yönelik saldırılardır” denildi.

YBŞ güçlerine teşekkür edilerek, “Gece gündüz demeden halkımıza sahip hizmet eden ve Şengal’i koruyanlara teşekkür ediyoruz. Daha önce de güçlerimizi desteklediğimiz ve arkalarında olduğumuz söylemiştik. Bu sözümüzü şimdi de yineliyoruz” diye kaydedildi.

'GENÇLER MİT VE KDP'NİN HEDEFİNDE'

TAJÊ açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Êzidî halkımız tarih boyunca inancı, ahlakı ve birliğiyle tanındı. Êzidîler hiçbir zaman halkına ihanet etmez, etrafındakilere zarar vermez. Bu nedenle halkımızın içinde olan bu ajanlar Êzidîlik inancına aykırıdır. Bu nedenle onları Êzidî inancını taşıyan Êzidîler olarak görmüyoruz. Öncülerini hedef alan düşmanlarına yardım edenlerin Şengal’de yeri yoktur.”

TAJÊ, MİT ve KDP’nin Êzidî gençlerini kandırmak için kurduğu tuzaklara dikkat çekerek şunları belirtti: “Bizler her zaman Êzidî gençleri kandırılmamaları için uyardık. Bu süreçte de tüm uyarılarımız doğrulanmış oldu. Türk devleti ve KDP tüm yöntemlerle Êzidî halkına yönelik planlar ve oyunlar yürütüyor. Fermanla halkımızla baş edemeyince Êzidî gençlerini ahlaksız yöntemlerle insanlık vicdanından uzaklaştırarak onlarla halkımızın öncülerini hedef aldılar.
Bu saldırılara kurban olanlar yine Êzidî halkıdır. Bu nedenle anneler çocuklarını uyarmalı ve onlara sahip çıkmalıdır. Bugün bu ajanların hedefi olanların anneleri nasıl zorluk çektiyse ajanların da anneleri zorluklar yaşadı. Bu nedenle bizler TAJÊ olarak tüm Êzidî kadınları ve anneleri çocuklarını sahiplenmeye ve düşmanın onlarla oynamasına izin vermemeye çağırıyoruz.”

Açıklamanın devamında MİT ve KDP’nin tek başına Şengal’e saldıramayacağı belirtilerek, şunlar ifade edildi:

“Hain ve onurunu satanlar olmazsa saldıramazlar. Bu gerçeği herkesin bilmesi gerekiyor. Bu yüzden herkes dikkat etmeli ve şüphelerini yüksek sesle dile getirmelidir.

Şengal’de istikrarın sağlanması, güvenliğin sağlanması ve halkımızın Şengal’de huzur içinde yaşayabilmesi için herkesin YBŞ’nin İntikam Operasyonu’na destek vermesi ve bu oyunları boşa çıkarması gerekmektedir.

Son olarak yine YBŞ’ye teşekkür ediyor, güçlerimize başarılar diliyoruz. Şehitlerimizi tekrar anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Kanları yerde kalmayacak, sonuna kadar takipçileri olacağız."