Suruç Gazisi Erzurumluoğlu: Rojava'yı daha çok sahiplenmeliyiz

Güneş Erzurumluoğlu, 200 yıl geçse de adalet arayışından vazgeçmeyeceklerini ifade ederek, herkesi Rojava Devrimi'ni daha çok sahiplenmeye çağırdı. Erzurumluoğlu, “Bizler düştüğümüz yerde kalmadık, 33’lerin düşleri bugün Rojava Devrimi'nde yaşıyor” dedi.

Kobanê’nin yeniden inşasına katılmak ve Kobanêli çocuklar için topladıkları oyuncakları yerine ulaştırmak için Türkiye’nin farklı yerlerinden yola çıkan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 33 genç, 20 Haziran 2015 tarihinde Urfa’nın Suruç ilçesinde katledilmişti. 2. yılına giren katliamda ağır yaralanan ve tekerlekli sandalyeye mahkûm kalan 20 yaşındaki Güneş Erzurumluoğlu, duygularını ANF’ye anlattı. 

‘YÜZÜNE TÜKÜRECEĞİMİZ BİR SANIK BİLE YOK’

Katliamın üzerinden geçen 2 yıllık zamana rağmen katillerin hâlâ açığa çıkarılmamasına tepki gösteren Erzuruluoğlu, “Bugüne kadar iki mahkeme görüldü, iki mahkemede de yüzüne tüküreceğimiz bir sanık bile yok karşımızda. Davayı hemen kapatmak istedikleri her hallerinden belli, yüzlerce askerin, polisin gözleri önünde katledilen biz değilmişiz gibi, sanki suçlu bizmişiz gibi muamele yapıyorlar. Katledildiğimiz yerde bile anma yapmamıza izin vermek istemiyorlar, ama katiller hâlâ ellerini kollarını sallayarak dışarıda gezebiliyorlar” dedi. 

‘200 YIL GEÇSE DE ADALET ARAYIŞIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

“Devletin tutumu ne olursa olsun adalet mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” diyen Erzurumluoğlu, şöyle devam etti: “Suruç için adalet herkes için adalet istiyoruz, bu çok önemli. Suruç Katliamı ardından birçok katliam yaşandı, bu yüzden diyoruz ki Suruç Katliamı adalete kavuşmazsa, Türkiye’de adalet hiçbir zaman yerine gelmeyecek. Bedeli ne olursa olsun ilk günden son güne kadar adalet talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. 2 yıl da geçse 20 yıl da geçse 200 yıl da geçse adalet arayışı ile katillerin peşinde olacağız.” 

‘ROJAVA DEVRİMİ DAHA ÇOK SAHİPLENİLMELİ’

‘Kobanê düştü düşecek’ diyenlerin yanıldığını ifade eden Erzurumluoğlu, “Biz Rojava Devrimi'nin 3. yılında katledildik.  Rojava’da büyük bir insanlık savaşı varildi, insanlar evlerini yeniden kurmaya başladığında yardım elimizi uzatırken, bizleri katlettiler. Ama bu katliam, ne bizim ne de insanların Rojava’ya el uzatmasına engel olamadı. Her şeye rağmen Rojava Devrimi bugün 5. yılında ve halklara umut vermeye devam ediyor. İnsanlar artık gerçekleri görüp Rojava Devrimi'ni daha çok sahiplenmeli. Ateş her zaman düştüğü yeri yakmıyor, bu ateş zamanla herkesi yakacak, onun için gerçekleri görüp Rojava Devrimi'ni daha yakından görmeli ve devrimin topraklarına giderek destek olmalı ve oradaki insanların yaşamlarına ortak olmalıyız. Unutmamalıyız ki, her zaman kaybeden başkası olmayacak Sıra bir gün bize de gelebilir” şeklinde konuştu. 

Katledilen 33 gencin düşlerinin Rojava Devrimi'nde yaşatıldığına vurgu yapan Güneş Erzurumluoğlu, "Düştükleri yerde kalmadılar; umutları ve düşleri Rojava’da yaşıyor ve her gün biraz daha ileriye taşınıyor” dedi.