Stockholm'de '25 Kasım' toplantısı

Stockholm'de düzenlenen toplantıda, 25 Kasım'daki eyleme katılım çağrısı yapıldı.

15 sivil toplum örgütü ve parti, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla İsveç'in başkenti Stockholm'de bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına örgütleri temsilen Sol Genç’ten Vilja Schröder Slagbrand, Syndikalister’den Jacob Ericsson, Sara Kadın Birliği’nden Ferah Bozcalı ve Amara Kürt Kadın Derneği’nden Uğurhan Çetinkaya katıldı.

'IRKÇILIK VE FAŞİZMİN TEMELİ...'

Ericsson, kadına yönelik baskı ve şiddetin her türüne karşı mücadele etmek ve en geniş yığınları harekete geçirmek için, Stockholm’de 25 Kasım Komitesi’ni oluşturduklarını söyledi.

Bozcalı, taleplerini özetledikten sonra, son yıllarda faşizm ve ırkçılığın yaygınlaştığını gözlemlediklerini, bunun temelinde patriarkalizmin olduğunu söyledi.

Örgütler, 25 Kasım Cumartesi günü Stockholm'de düzenlenecek eyleme katılmaları çağrısı yaptı.

“Ataerkil şiddete karşı-özgürlük ve eşitlik için” parolası ile düzenlenecek gösteri, Stockholm'un Medborgarplatsen Meydanı'nda saat 18.00'de başlayacak.

DÜZENLEYENLER

Basın toplantısı ile gösteriyi düzenleyen örgüt ve partiler şunlar:

İsveç Kadın Lobisi, Sara Kadın Birliği, Amara Kürt Kadın Meclisi, Barış için Kadınlar, Adalet Partisi Sosyalistler, Barış için Artistler, RONAK (Rojhelatlı Kadınlar Birliği), Stockholm Kürt Demokratik Merkezi, Rojava Komiteleri, Sosyal Demokrat Gençlik, Sendikalistler, Genç Sol, Devrimci Komünist Gençlik, Kadın Barış İnisiyatifi, Kürt Anneleri.