Fransa SKB: 9 Ocak günü Paris’de buluşalım

Fransa Sosyalist Kadınlar Birliği(SKB), 8 yıl önce Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için 9 Ocak'ta Paris’te yapılacak yürüyüşe katılma çağırısı yaptı.

Fransa Sosyalist Kadınlar Birliği, 9 Ocak 2013 yılında Fransa’ın başkenti Paris’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilişinin yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, faşist saray rejiminin Fransa devleti ile kurduğu kirli pazarlıklar ve işbirliği sonucu üç devrimci kadının katledildiğine dikkat çekildi.  

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Dün nasıl olduysa, bugünde katliam çetelerine, Saray diktatörlüğüne karşı halklarımızın ve ezilenlerin birleşik mücadelesi ile karşı koyacağız. Paris katliamının 8. yılında, kitlesel, birleşik sesimizi yükselttiğimiz oranda ve bu katliamın üstünün örtülmesine karşı yürüttüğümüz mücadele ile yeni katliamların önüne bir set çekeceğiz.  8.yılında, Paris katliamının gerçek faillerinin açıklanması ve adaletin sağlanması için, Avrupa’da yaşanabilecek yeni siyasi katliamları önleyebilmek için, Saray diktatörlüğünün katliamcı, gerici saldırılarına ‘HAYIR’ demek için, Fransa'da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı tüm göçmen  kadınları 9 Ocak günü Paris’te buluşmaya çağırıyoruz.”