Söderhamnlı kadınlardan Leyla Güven'le uluslararası dayanışma

Söderhamn'da yaşayan değişik milliyetten kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarında uluslararası dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin kaldırılması için 7 Kasım 2018’den bu yana açlık grevi yapan HDP Milletvekili Leyla Güven'e dayanışma mesajlarını gönderdi.

Arin Mirkan Kadın Derneği, belediye ve ilçede bulunan Afrika, Asya ve Ortadoğulu kadınların dernekleriyle birlikte düzenlediği etkinlikte salonun duvarlarına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, HDP Milletvekili Leyla Güven, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in resimleri, YPG/YPJ bayrakları asıldı.

Arin Mirkan Kadın Derneği'nden Halime Aldur, emekçi kadınların verdikleri mücadeleleri ve 8 Mart'ın ortaya çıkış sürecini özetledikten sonra konuşmasını Kürdistan ve Ortadoğu'daki gelişmeler üzerinde yoğunlaştırdı.

Rojava'da DAİŞ çetelerine karşı mücadelede YPJ'li Kürt kadınlarının destan yazdıklarını ve eşitlikçi, adil ve ekolojik bir sistemin temelinin atılmasına öncülük yaptıklarını söyledi.

Kuzey Kürdistan ve Türkiye'deki gelişmeler hakkında da ayrınıtı açıklamalarda bulunan Aldur, “Leyla Güven ve cezaevlerinde yüzlerce tutsak Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için aylardır açlık grevinde. Öcalan'a yönelik tecrit O'nun şahsında tüm Kürt halkına uygulanıyor. Bu tecrit Kürt halkının dili, kültürü, kimliği ve varlığına yöneliktir. Leyla Güven bu tecride başkaldırarak dünyanın dört bir yanına yayılan direnişin öncülüğünü yaptı. Biz kadınlar güçlüyüz ve el ele vererek daha da güçleneceğiz ve tecridi kıracağız” dedi.

Berfin Yenigün, Söderhamn'daki politikacılar ve kitle örgütlerinin temsilcilerine Kürt halkıyla dayanışmayı güçlendirmeleri ve Leyla Güven'in eylemine destek vermeleri çağrısı yaptı.

Söz alan kadın örgütlerinin temsilcileri, Kürt Halkı ile dayanışma içinde olduklarını söyledi. Güven ve açlık grevcilerine dayanışma mesajları gönderdi.

Seminerin ardından kadınlar, bir gece düzenleyerek Dünya Kadınlar Günü'nü hep birlikte kutladı.