SKB: Kürt halkı ve kadınlarıyla dayanışmaya

Türk devletinin Medya Savunma Alanları, Maxmur ve Şengal’e yönelik düzenlediği saldırılara ilişkin açıklama yapan Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, “Kürt halkı, Kürt kadınları ile dayanışma” çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği şunları belirtti: “Faşist Türk sömürgeciliğinin savaş uçakları 14 Haziran gece saat 00.00’da Maxmûr Mülteci Kampına, Medya Savunma Alanlarına ve Şengal’e yönelik hava saldırısı düzenledi. Maxmûr’da ve sivil yerleşim yerlerini hedef alan bombalı saldırı yaklaşık 40 dakika sürdü.

Daha bir ay olmadan ikinci kez onlarca savaş uçağıyla bombaladığı Maxmur’dan ve Medya Savunma Alanlarından çocuk ve kadınların da içinde olduğu çok sayıda halkın yaralı olduğu haberleri gelmekte.

Sömürgeci, işgalci Türk devleti, içeride ve dışarıda Kürt halkına yönelik imha ve inkar politikalarını eş güdümlü yürüttüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Türk sömürgeciliği işbirlikçi Güney Kürdistan yönetiminin desteği ile havadan bombardımanıyla savaşa devam ediyor, Türkiye’de ise Kürt kurumlarına ve şahsiyetlerine yönelik saldırı politikaları ile artarda planlı savaş konseptinin devreye koyuyor.

HDP'nin başlatmış olduğu demokrasi yürüyüşünün engellenmeye çalışılması, Leyla Güven’in vekilliğini düşürüp gözaltına alınması ve ardından Başak Demirtaş’a sosyal medya üzerinden cinsiyetçi küfürlerin yapılması savaş aparatları olarak sergileniyor.

Sosyalist Kadınlar Birliği olarak; faşist Türk sömürgeci devletin, Kürt siyasetine ve kadın, çocuk demeden bir bütün olarak Kürt halkına yönelik imhacı, cinsiyetçi, ırkçı düşman politikalarını lanetliyoruz.

Kürt halkının yaşam hakkına yönelik ölüm yağdıran hava saldırılarına karşı Kürt halkımızın yanında direnişi ve dayanışmayı yükseltme zamanıdır.

Irkçı savaş politikalarına karşı ‘Kadınlar her yerde mücadelede’ çağrısını büyüterek Kürt halkının, kadınlarının yalnız olmadığını sergileyelim.

SKB olarak, sürmekte olan hava saldırılarını, göçmen ve Avrupalı kadın örgütleriyle, tüm antifaşistlerle ve savaş karşıtlarıyla birlikte ‘Kürt halkının hayatı önemlidir’ eylemleriyle protesto edelim. Kürt halkıyla dayanışmamızı yükseltelim ki, katil Erdoğan da ikiz kardeşi diktatörler ve emperyalistler de savaş suçlarına son vermek zorunda kalsın.”