Şırnak'ta YPS-Jin’i kurdu

Halkın öz yönetim iradesini ortaya koyduğu Şırnak’ta kadınlar devlet güçlerinin saldırılarına karşı öz savunmalarını gerçekleştirmek amacıyla YPS-Jin’i kurarak “Şehit Fatma Bölüğü”nü oluşturduklarını açıkladı.

Halkın öz yönetim iradesini ortaya koyduğu Şırnak’ta kadınlar devlet güçlerinin saldırılarına karşı öz savunmalarını gerçekleştirmek amacıyla YPS-Jin’i kurarak “Şehit Fatma Bölüğü”nü oluşturduklarını açıkladı.

Sıkıyönetim saldırılarının sürdüğü Kürdistan kentlerinde kadınların öz savunma gücü olarak ilan edilen Sivil Savunma Birlikleri- Kadın (YPS-Jin), devlet güçlerinin saldırılarının sürdüğü Şırnak’ta da düzenlenen törenle ilan edildi. YPS-Jin Şehit Fatma Bölüğü adı altında öz savunma gücünü oluşturduklarını ilan eden kadınlar adına yapılan açıklamada, , özyönetimin toplumun ahlaki, vicdani adalet ilkesi ışığında kendini yönetme ve aynı zamanda ülke bütünlüğünü esas alan bir hedef taşımasına rağmen Kürdistan'da ilan edilen özyönetim alanlarına devletin topyekun imha konseptiyle saldırdığına dikkat çekildi.

'SÖMÜRGECİLİĞE KARŞI DİRENİŞ KARELERİ OLUŞTURULDU’

Açıklamada Kürt halkına yönelik devletin uyguladığı inkar ve imha politikalarının soykırım boyutuna ulaştığına vurgu yapılarak, "İnsanlarımız, kadın, çocuk yaşlı, hamile, engelli, genç denmeden vahşice katlediliyor. Bütün halkımız gibi biz kadınlara da hiçbir demokratik siyasi ve hatta yaşamsal hak bırakmadıkları gibi ve yine Türkiye'deki halkların mozaiğine karşı tekçi ve gerici zihniyetlerini uygulamaya çalışmaktadır. Onların bildiği gibi Kürt halkı kadın ve gençleri ile artık kendilerine dayatılan bu sömürgeciliği kabul etmiyor ve bir bütün olarak direniş kalelerini oluşturmuş ve bu direnişi ile halkların arayışında mücadele etmektedirler" denildi. AKP rejiminin faşist saldırılarına karşı Kürdistan'da yaşanan direnişlerin ve öz savunma direnişinin meşru bir direniş olduğunun altı çizilen açıklamada, "Kürtler tarih boyunca öz savunmayı bir varlık biçimine dönüştürmüştür. Kürtlerin tüm bu öz savunmalarının dinamiği ise daima kadınlar olmuştur" diye kaydedildi.

‘ÜÇ YOLDAŞIMIZIN İNTİKAMINI BOTAN YPS-JİN ALACAKTDIR’

Saldırılarda özellikle Kürt kadınlarının yok edilmek istenildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Demokrasiyi savunan, siyaset yapan, öz savunmasını alan, alanlarda aktif rolünü oynayan kadınlar hep hedef gösterilmektedir. Devletin ve hükümetin kadın üzerindeki politikası acizliğindendir. Nasıl ki Silopi'de üç devrimci yoldaşımız Sêvê, Pakize ve Fatma'yı hedef alarak infaz ettiler, canice katlettiler. Bizlerde diyoruz ki üç yoldaşımızın intikamını Botan YPS-Jin alacaktır. Botan’ın zaferini üç yoldaşımıza armağan etmek için sonuna kadar mücadele ruhuna devam edeceğiz. Buradan belirtiyoruz ki anaların ve çocukların çığlıkları ortada kalmayacaktır. Kürt kadınları gibi sömürgeciliğe iktidara ce kadınlara yapılan saldırılara karşı YPS-Jin zemini üzerine birliklerimizi ilan ediyoruz. Biz kadınlar tüm halkımızı özgür bir eş yaşama Kürt kadınını ise özgür bir başarıya götürmeyene kadar, Saraların, Sêvê'lerin intikamını almayana kadar meşru savunma savaşımızı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada son olarak Kürt kadınlarına çağrıda bulunularak, "Özyönetim direnişi ile tüm Şırnak kadınlarını YPS-Jin Şehit Fatma Bölüğüne direnişe davet ediyoruz" denildi.