Sesimizi yükseltmemize kimse engel olamaz

Çocukları açlık grevinde olan tutsak ailelerinin yapmak istediği “insan zinciri” eylemini polis engelledi. Bu duruma tepki gösteren HDP’li Başaran, “Ne dört duvar ne de bu etten duvar sesimizi yükseltmemize engel olur” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması istemiyle cezaevlerinde açlık grevine giren tutukluların aileleri ve yakınları, açlık grevine dikkat çekmek amacıyla Batman'da “insan zinciri” oluşturmak istedi. Gülistan Caddesi'nde yapılmak istenen eyleme, valiliğin yasak kararı gerekçe gösterilerek izin verilmedi. HDP il yöneticileri ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ın da destek verdiği eyleme, emniyet ekipleriyle yapılan görüşmelerde de sonuç çıkmayınca aileler HDP il binası önünde açıklama yaptı.

HDP Milletvekili Ayşe Başaran, hukukun ve Anayasa’nın uygulanmasını talep ettiklerini belirterek, “Bu haklı ve meşru talebin yanındayız. Bizleri bu şekilde tecrit altına alarak, sesimizi zor aygıtlarını kullanarak susturamazsınız. Ne dört duvar ne de bu etten duvar sesimizi yükseltmemize engel olur. Alanlarda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.