YENİLENDİ

Serhat'ta 8 Mart: Kadınlar yeni bir tarih yazacak

Serhat'ta kadınlar 8 Mart için alanlara çıktı, "Yeni bir tarih yazacağız" mesajını verdi.

Serhat bölgesi kentlerinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü coşkulu bir şekilde karşılandı.

Îdir’de kadınlar, Söğütlü Mahallesi’nde bulunan DEM Parti seçim bürosunda toplandı. Sarı, kırmızı ve yeşil renkli ulusal kıyafetler giyen kadınlar, uzun bir süre erbane eşliğinde halay çekti. Kadınlar, daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Zagros seçim bürosuna kadar "Jin, jiyan, azadî" sloganıyla yürüdü.

DEM Parti Îdir İl Eşbaşkanı Bahar Erteci, Kürt kadınlarının direnişine değindi. Îdir Belediye Eşbaşkan adayı Nejla Kum, cezaevindeki tutsak kadınlara selam gönderdi. Görevl gasp edilen Îdir Belediyesi Eşbaşkanı Eylem Çelik de kayyuma tepki gösterdi.

DEM Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren kadınları anarak, “Yakılan bu meşale bugün kartopu olup buraya yetişti. Onların bayrakları hiçbir zaman yerde kalmayacak. Ta ki bu topraklarda özgürlük, adalet ve eşitlik yeşerene kadar” diye konuştu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride değinen Gülcan Kaçmaz, "İmralı kapıları açılması gerekiyor. Bu tecrit son bulmalıdır" dedi.
Konuşmaların ardından Şîlan Dora sahne aldı.

 
QERS
Qers'te bulunan Antaryum Düğün Salonu’nda kadın buluşması gerçekleştirildi. DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu'nun da aralarında olduğu yüzlerce kadın buluşmaya katıldı. Ulusal kıyafetlerle buluşmaya katılan kadınlar, sarı, kırmızı ve yeşil renkli flamaları dalgalandırdı.
DEM Parti Qers Belediye Eşbaşkanı Arzu Savaş Derman, "AKP-MHP faşist erkek egemen iktidarı, her geçen gün irademizi ve yaşamımızı yok sayıyor. Ancak bizler mücadelemizden geri adım atmadık" diye konuştu.
Milletvekili Çiçek Otlu ise Abdullah Öcalan’nın fiziki özgürlüğü için başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nü hatırlatarak, "İmralı tecridi kırılana dek ve cezaevindeki arkadaşlarımız özgür oluncaya kadar mücadele edeceğiz” dedi.
Buluşma, Hivda Göker’in söylediği Kürtçe şarkılarla devam etti.

 
ERZIROM
Erzirom’da da kadın şöleni düzenlendi. DEM Parti belediye eşbaşkan adaylarının yanı sıra çok sayıda kişi buluşmaya katıldı. Buluşmada sık sık "Jin, jiyan, azadî" sloganları atıldı.
AGIRÎ
Agirî’de kadınlar, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan parti binası önünde bir araya geldi. DEM Parti Agirî Milletvekili Nejla Demir'in yanı sıra çok sayıda kadın buluşmaya katıldı.
DEM Parti Agirî Belediye Eşbaşkan adayı Hazal Aras, "Tarihten bugüne direniş bazen fabrikalarda, bazen zindanlarda, bazen de tarlalarda var oldu. Direniş bazen sessiz bir çığlık olmuş, bazen yürek yakan bir haykırışa dönüşmüştür. Agirî kadınları olarak yeni bir tarih yazacağız” diye konuştu.
Etkinlik Koma Sorjiyan'in müzik dinletisiyle son buldu.

 
ERDEXAN
Erdexan’ın Golan (Göle) ilçesinde de kadınlar parti seçim bürosunda toplandı. Etkinlikte halay çekilerek 8 Mart selamlandı.
Görevi gasp edilen Erdîş Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin, "Kadınlar bu sisteme karşı mücadele etmekten asla geri durmayacak ve başaracaktır” dedi. 

MÛŞ 

Mûş’ta kadın buluşması gerçekleştirildi. Kadınlar sık sık “Jin, jiyan, azadî” slogaı attı. DEM Parti Gençlik Meclisi üyeleri de, “Özgür yaşam özgür kadınla mümkündür” ve “Direnen ben direnen halk” dövizleri taşıdı. Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutsak Necmiye Boz’un 8 Mart için gönderdiği ses kaydı dinletildi. Kadınlar “Kezîyên Sor” şarkısının klibini izledi. Etkinlik halay ve zılgıtlarla son buldu.

 

BEDLÎS

Bedlîs'in Tetwan (Tatvan) ilçesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü şölenle kutlandı. Çok sayıda kadın şölene katıldı. DEM Parti flamalarıyla süslenen salonda sık sık "jin, jiyan, azadî" sloganı yükseldi. Yöresel kıyafetlerle şölene katılan kadınlar, Kürtçe şarkılar eşliğinde uzun bir süre halaya durdu.