'Sema yoldaşın izinde gideceğiz'

17 Haziran 1998'de şahadete ulaşan Sema Yüce'yi anan KJK üyesi Rojda Siwerek, "Sema Yüce'nin eylemi halk üzerinde büyük bir etki yarattı. Bizler de Sema yoldaşın izinde olmaya devam ediyoruz" dedi.

KJK Eğitim Komitesi Üyesi Rojda Siwerek, Çanakkale Cezaevi'nde 21 Mart 1998’de Newroz günü bedenini ateşe veren ve 17 Haziran 1998'de şehit düşen Sema Yüce'nin şahadet yıldönümü vesilesiyle ajansımıza konuştu. Kadınların partiye katılımına dikkat çekerek sözlerine başlayan Siwerek, "Önderliğin dediği gibi PKK kadın partisidir. PKK'nin ortaya çıktığı tarihte kadınların katılımı çok zordu. Fakat toplumda PKK ve önderliğin tanınmasının ardından binlerce kadın gerilla saflarına katıldı. Partiye katılan ilk kadınlardan biri Sara arkadaştır. O dönem sayıları çok azdır ama onların emeği ve çabaları sonucu kadın katılımları binlere ulaştı.

1990'lı yıllarda devletin zulmüne karşı Zekiye Alkan, Amed'te bedenini ateşe verdi. Bu durumdan çok etkilenen Sema Yüce arkadaş da partiye katılıyor. Sema arkadaş Serhatlıdır. Herkes de bilir ki Serhat halkı direnişçi bir halktır. Heval Sema partiye katıldığı dönemde üniversitede sosyoloji bölümünü okuyordu. Sema arkadaş partiye katıldıktan sonra önderlik sahasında kalıyor. Önderlik, heval Sema'ya "Eğer kendini savunabilirsen senden çok iyi militan çıkar" diyor. Bu esaslar üzerinden Sema arkadaş savaşmak için ülkeye dönüyor" dedi.

KADINLAR HER ZAMAN TOPLUMUN ÖNCÜSÜ OLDU

Sema Yüce'nin ülkeye döndükten sonra büyük bir komplo sonucu esir düştüğünü hatırlatan Rojda Siwerek devamla şunları belirtti: "Tutuklanan Sema yoldaşın zindandaki direnişi herkes tarafından biliniyor zaten. Heval Sema 14 Temmuz direnişçilerin mirasını devralarak eylemine yoğunlaşır. 8 Mart 1998 yılında da, "8 Mart'tan 21 Mart'a bir köprü yapacağım" diyerek eylemini gerçekleştirdi. 4 ay boyunca hastanede tedavi gören Sema arkadaş moral ve motivasyonundan hiç bir şey kaybetmemiştir.

Sema arkadaşın eylemi halk üzerinde büyük bir etki yarattı. Bizler de onları izinden gitmeye devam ediyoruz. Önderlik de şehitlere karşı her zaman cevap olmuştur, mücadeleyi yükseltmiştir. 1996, 1997 ve 1998 yılında partiye kadın katılımları çok fazla oldu. Bugün YPJ, YJA-Star'ın mücadelesi sürüyor. Kadınlar her zaman toplumun öncüsüdür. Şehitlerimize bağlı kalacağımızın sözünü tekrarlıyoruz."