Rusya'daki kadınlardan tutuklamalara tepki

Rusya'daki Kürt kadınlar, Kürdistan'da örgütlü kadınlara dönük saldırılara sert tepki gösterdi, direniş alanlarına çağırdı.

Rusya Kürt Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Kurd a Navnetewî), AKP-MHP iktidarının örgütlü Kürt kadınlara dönük saldırılarına dair yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, binlerce kadının bu iktidarın döneminde tacize, tecavüze, cinayete uğradığına dikkat çekilerek, iktidara karşı direnen kadınların da tutsak edildiği belirtildi.
"Son dönemde kendi zihniyetinin temsilcileri olan tacizci, tecavüzcü, katil, kadın ve halk düşmanlarını serbest bırakarak kadın düşmanlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar ifade edildi:

'ÖRGÜTLÜ KADIN İKTİDARI KORKUTUYOR'

"Gün geçtikçe direnerek güçlenen, örgütlü güzel yaşamın öncülüğünü yapan kadınlar AKP-MHP eril zihniyetinin korkulu rüyası haline geldi. Çünkü kadın direnişiyle güzelleşen yaşam, çirkin olan faşist eril zihniyetin sonu demektir. Bu zihniyet kadınlara onlardan adeta intikâm alırcasına saldırmaktadır. En son Rosa Kadın Derneği üyelerini ve TJA aktivistlerini operasyonlarla cezaevine aldılar. Bu saldırı bütün kadınlara karşı yapılmış bir saldırıdır ve asla kabul edilemez. Bu saldırıları biz kadınlar örgütlü gücümüzle, direnişimizle boşa çıkartacağız."

DİRENİŞ ALANLARINA ÇAĞRI

Açıklamanın sonunda, "Rusya ve BDT’de yaşayan Kürt Kadınlarının organizasyonu Uluslararası Kürt Kadın Hareketi (TJKN) olarak, kadınlar üzerindeki saldırıları şiddetle kınıyor ve tutuklanan Rosa Kadın Derneği üyeleri ve TJA aktivislerinin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Yine bütün kadınları ve kadın örgütlerini bu kadın düşmanı hükümetin kadınlar üzerindeki saldırılarına karşı direniş alanlarına davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.