Reqa’da kadınlardan işgale karşı birlik olma çağrısı

Kuzey Doğu Suriye’nin Reqa kentinde eylem düzenleyen kadınlar, Türk devletinin işgal ettiği bölgelerde işlediği suçlara ilişkin “Türk devletinin işgaline karşı bir olalım” şiarıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Reqa Kadın Yönetimi, Türk devletinin Serêkaniyê, Girê Spî ve Efrîn’de işlediği suçlara bir yürüyüş ile tepki gösterdi.

Kentteki kadın çalışanlar, demokratik sivil kurumlardaki kadınlar, halk belediyesi ve çok sayıda aydının katıldığı yürüyüş, kentin güneyindeki fidanlıkta başlayarak köprüye kadar devam etti.

“Süryaniler, Kürtler, Araplar ve Asuriler Türk devletinin işgaline karşı birlik olun”, “Uluslararası vicdan Erdoğan’ın Ortadoğu’da işlediği suçlar karşısında neden sessiz?”, “Erdoğan sivilleri fosfor ve napalm bombaları ile yakıyor”, “Türk devletinin Irak, Suriye ve Libya’daki işgaline hayır” yazılı pankartlar ve şehitlerin fotoğraflarının taşındığı yürüyüş ardından da bir miting düzenlendi.

Mitinge bir konuşma yapan Reqa Kadın Yönetimi üyesi Fehime Casim, “Türk devleti bölgede vahşet uygulamaları gerçekleştirerek topraklarımızı talan ediyor. Reqalı kadınlar olarak buradaki toplanmamızın amacı acımızın tek olduğunu dünyaya göstermek olduğunu göstermektir. Türk devletinin işlediği suçları kınıyoruz. Uluslararası kamuoyunun bu suçlar karşısında tutum alması gerekir” dedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.