Qamişlo’da Kadın Çalıştayı: Sessizlik öldürür!

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Kadın Koordinasyonu'nun Sessizlik öldürür” başlıklı çalıştayı başladı.

Cizîr Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Kadın Koordinasyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliklerine başladı. Kadınlar, 25 Kasım etkinlikleri kapsamında “Sessizlik öldürür” şiarıyla Qamişlo’da bulunan Zana Konferans Salonunda bir araya geldi.

ŞEHİTLER ANILDI, DİRENİŞ SELAMLANDI

Çalıştayın yapıldığı salona Türk devletine bağlı çeteler tarafından 13 Ekim’de katledilen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Şehit Hevrin Xelef’in, Aqide Ana’nın ve Türk devletinin Serêkaniyê’ye yönelik katliamında şehit düşenlerin fotoğrafları asıldı.
Çalıştaya  Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı Emine Umer, hukukçu kadınlar ve Cizîr bölgesi insan hakları örgütleri temsilcisi kadınlar katıldı.
Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Cizre Bölgesi Kadın Komitesi başkanı Rûken Ehmed, katılımcılara geldikleri için teşekkür ederek, Türk devletinin 9 Ekim’de başlattığı saldırılara karşı başlatılan direnişi selamladı.

'TECRÜBELERİN YAYILMASINDAN KORKUYORLAR'

Kadınların devrim mücadelesinde önemli adımlar attıklarını belirten Ehmed, “Bugün uluslararası tüm güçler ve özellikle Türk devleti ile çeteleri projelerimizi hedef alıyor. Çünkü Kuzey ve Doğu Suriye’deki tecrübelerin Türkiye’ye ve diğer bölgelerine yayılmasından korkuyorlar. İşgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik başlattığı saldırılarla bölge halkının iradesini, özgür kadın iradesini yok etmek istiyor. Bu nedenle de siyasetçi Hevrin Xelef’i vahşice şehit ettiler, savaşçıların cenazeleriyle alay ettiler. Kadınlar demokratik toplumun temelidir” diye konuştu.