Polis karakolunun üst katında mülteci Kürt kadın katledildi

Yunanistan’ın Lavrio kentinde polis karakolu binasının mültecilerin barınmak için kullandığı üst katında kadın cinayeti işlendi. Rojavalı Kürt mülteci kadın Evin Ekrem Ali (35) eşi Behzat Ali tarafından bıçaklanarak katledildi.

Olay saat 20.00 civarında yaşandı. Katil Ekrem Ali, cinayetin ardından kaçarken olay, öldürülen kadının çocuklarının Lavrio’da Kürt mültecilerin yaşadığı kampa gelerek yetkililere haber vermesiyle öğrenildi. Bunun üzerine Lavrio Kürt mültecilerin yaşadığı kampın yetkilileri olayı polise bildirdi. Ayrıca Kürt mülteciler katilin yakalanması için kentin sokaklarında arama çalışması başlattı.

Katil, cinayetten ancak 3 saat sonrasında Kürt mülteciler ve polis tarafından yürütülen arama çalışmaları sonrası yakalanabildi.

Qamişlolu Evin Ekrem Ali’nin yaklaşık 2 yıl önce Yunanistan’a ailesi ile geldiği ve 4 çocuk annesi olduğu öğrenildi. Ali’nin cenazesi Lavrio Sağlık Ocağı morguna kaldırıldı.

KÜRT KURUMLARINDAN TEPKİ

Atina Kürdistan Kültür Merkezi ve Lavrio Kampı Komitesi, cinayetin ardından yaptığı açıklamada kadın cinayeti kınandı. Cinayetin Lavrio Polis Karakolu binasının üst katında yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, “Cinayet polis karakolunun üst katında yaşanıyor ve katil, elini kolunu sallayarak olay yerinden kaçıyor. Cinayetin ardından kentte kalan Kürt mülteciler polisle birlikte sokak sokak katili arama çalışması başlatıyor” diye belirtildi.

Yunanistan basınında kimi yayın organlarının maksatlı bir şekilde cinayetin Kürt mültecilerin kaldığı kampta yaşanmış gibi yansıtmasına tepki gösterilen açıklamada şunlar belirtildi: “Lavrio Kampı yıllardır demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmayla şekillenen yaşamıyla tüm Yunanistan kamuoyu tarafından tanınmaktadır. Kimi basın kuruluşlarının cinayetin, kadın özgürlükçü paradigmayı esas alan bizlerin yaşam alanında yaşanmış gibi yansıtılması kabul edilemez. Bu haberlerin altında başka siyasi maksatlar bulunmaktadır. Lavrio Kampı sakinleri olarak yaşanan kadın cinayetinin sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve Yunanistan başta olmak üzere tüm Avrupa’da kadına yönelik şiddet tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar kadın özgürlük mücadelemizi yükselterek sürdüreceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”