Paris'te 8 Mart: Leyla Güven hepimiz için direniyor!

Paris'teki 8 Mart kutlamasına Kürt kadınlar ile işten atılan kadınlar da katıldı. Kutlamada, tecride karşı açlık grevindeki Leyla Güven de selamlandı.

Paris’te 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, ulusal ve uluslararası birçok kadın örgütünün birlikte oluşturduğu platform tarafından kutlandı.

Paris’in merkezinde, République Meydanı’nda başlayan kutlamalarda, yere yatan kadınlar, erkek şiddetiyle katledilen kadınları temsil etti. Erkeklerin de bu yıl yoğun olarak ilgi gösterdiği kutlamada, platformu oluşturan kadın kurumları, grevde olan kadın işçiler ile temizlik işçisi kadınlar da konuşmalar yaptı.

GREVDEKİ KADINLAR DA KATILDI

Kutlamada, Hayat Otel’de işten atılan ve çalışma koşullarını iyileştirme amacıyla halen grevde olan kadınlar da mesaj verdi. Sud Temizlik Şirketi çalışanları, Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Sarı Yelekli Kadınlar (FGJ), Gençlik ve İklim, Jinekolojik Şiddet Üzerine Saynète, Algerie Kadınları, Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F), Bresilya Kadınları, Türkiye, İran ve Tunuslu kadınlar ile halen grevde olan Yves Rocher çalışanı kadınlar adına konuşmalar yapıldı. SKB, ayrıca kadın korosuyla bir müzik dinletisi de gerçekleştirdi.

LEYLA GÜVEN SELAMLANDI

Fransa Kürt Kadın Hareketi adına ise TJK-Paris Sözcüsü Berivan Fırat konuşma yaparken, sahnede France Insoumise Hareketi Encümeni Danielle Simonet ve Val de Marne (94) Bölgesi Milletvekili Mathilde Panot ile Kürt kadınları Leyla Güven’in dövizlerini taşıdı.  Fırat, Güven’in sürdürmekte olduğu süresiz dönüşümsüz açlık grevi hakkında bilgi verirken, Güven’in bu mücadeleyi tüm dünya kadınlarının özgürlüğü için de yaptığının altını çizdi. Fırat, Kobanê ve tüm Kürt kadınlarının mücadelesine de değinirken, enternasyonalist kadınlardan oluşan kitle sloganlarla Kürt kadınlarını selamladı.

Kadınlar, sokakların da ismini değiştirip, tarihte öne çıkan kadınların isim tabelalarını yerleştirdiler.