Pakistan'da tecavüzcü erkekler hadım edilecek

Pakistan tecavüzlerde caydırıcı olması için faillerinin kimyasal olarak kısırlaştırılması ve cinsel saldırıların daha hızlı takibiyle ilgili bir yasayı prensipte onayladı.

Pakistan’da artan taciz ve tecavüz olayları üzerine caydırıcı yöntemler tartışılmaya başlandı. Başbakanı İmran Han, ülkede tecavüz faillerinin kimyasal olarak kısırlaştırılması ve cinsel saldırıların daha hızlı takibiyle ilgili bir yasayı prensipte onayladı. Yasa parlamentoya gönderilmesinin ardından oylamaya sunulacak. Kabul edilmesi durumunda tecavüzcü erkekler hadım edilecek.

Başbakan İmran Han, tecavüze uğrayan kadınların şikayetlerini korkusuzca dile getirebileceklerini belirterek, hükümetin kadınların kimliklerini koruyacağı sözünü verdi.

NE OLMUŞTU?

Pakistan’da 2018'de bir çocuğun Lahor kentinde tecavüz edilerek katledilmesi ve yine 9 Eylül'de Lahor kentinde otoyolda bir kadının toplu tecavüze uğramasının ardından mevcut yasanın caydırıcı olmadığı tartışmalarını başlatmıştı.

Halkın sokaklara dökülmesinin ardından hükümet, tecavüz faillerine yönelik daha sert adımlar atılması için harekete geçmişti.