PAJK: Zindan'daki yoldaşlar fedai eylemleri durdurmalı!

PAJK: İçerdeki yoldaşlarımıza çağrımızdır, fedai tarzda protesto eylemleri durmalıdır.  Zehra Sağlam yoldaşımızı saygıyla anıyoruz. Anıları mücadelemize önderdir.  Ayağa kalkmış halk gerçeğinde ve özgürlük mücadelemizde her daim yaşayacaktır.

PAJK Koordinasyonu, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak için gerçekleştirilen fedai eylemlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Önderliğimiz üzerindeki tecridin kırılması temelinde başlatılan direniş hamlemiz 4 ayı geçti. Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevleri direnişi 1 Mart’tan itibaren binlerce tutsağın katılımıyla zirveleşti. Açlık grevleri toplumda ve dünya kamuoyunda büyük sahiplenmeye yol açtı.

Zindanlarda, Avrupa’da ve Kürdistan’ın dört parçasından yürüyen açlık grevleri direnişi zaten fedai bir direniştir. Her şeyi göze alarak başlatılan bir eylem sürecidir. Aylarca bedenini açlığa yatıran tüm direnişçiler Önderliğimiz üzerindeki tecridin kırılması için fedaice bir tutum sergilenmiştir. Keskin bir kararlılık ve iradeyle sürdürülen direniş, faşizmle hesaplaşma anlamında tarihsel bir öncülüktür.

Zindanlarda ve dışarda PAJK ve PKK’li yoldaşlarımızın ve direnişteki tüm yoldaşlarımızın ayrıca fedai tarzda eylem yapmalarını tavsip etmiyoruz. Belli ki bu içerde bir eylem çizgisi olarak geliştirilmeye çalışılıyor. Zindandaki yoldaşlarımız üzerine düşen sorumlulukları fedaice ve büyük bir sorumlulukla yerine getiriyorlar. Bundan sonrası topluma kadınlara gençlere ve demokrat, sol sosyalist güçlere ve vicdan sahibi insanlığa düşen bir görevdir. İçerdeki yoldaşlarımıza çağrımızdır, fedai tarzda protesto eylemleri durmalıdır.  Zehra Sağlam yoldaşımızı saygıyla anıyoruz.  Anıları mücadelemize önderdir.  Ayağa kalkmış halk gerçeğinde ve özgürlük mücadelemizde her daim yaşayacaktır."