'Onalia Çendy için öfkeliyiz, sessiz kalmayacağız!'

UTAMARA ve Êzidî Kadınlar Meclisi, Dortmund'da katledilen Onalia Çendy için açıklama yaptı, "Öfkeliyiz, sessiz kalmayacağız'' dedi.

Kadın Buluşma Merkezi (UTAMARA) ve Êzidî Kadınlar Meclisi, Dortmund'da eşi tarafından katledilen Güney Kürdistanlı Onalia Çendy'i anarak, ''Öfkeliyiz, sessiz kalmayacağız'' dedi.

'EVLER DAHİ GÜVENLİ DEĞİL!'

Açıklamada, Almanya'da öldürülen kadınlar anımsatıldı ve 2018'de 122 kadının eşleri ve sevgilileri tarafından öldürüldüğü belirtildi. Aynı zamanda kadınların çoğunun evde katledildiği ve evlerin dahi artık kadınlar için güvenli olmadığı kaydedildi.
Kadın kurumları, devamla şunları da ifade etti:
Onalia Çendy'nin öldürülmesi de bu biçimdeydi. O, 30 yaşlarındaydı, 4 çocuk annesiydi. Onalia Çendy kendi evinde, eşi tarafından, çocuklarının babası tarafından katledildi. Evi dahi onun için güvenli değildi. Umarız, bu başka kişilerin başına gelmez, hiçbir çocuk annesiz kalmasın. Tüm aileye, aile tanıdıklarına ve dostlara başsağlığı diliyoruz. Bu zor zamanlarda yanlarına olacağımızını sözünü veriyoruz.

'HER TÜRLÜ EGEMENLİĞİN HAKKINDAN GELECEĞİZ!'

Sana yaşatılanları asla kabul etmeyeceğiz Onalia Çendy, hiçbir zaman affetmeyeceğiz ve seni asla unutmayacağız. Seni saygıyla anıyoruz. Erkek iktidarı tarafından öldürülen tüm kadınları anıyoruz. Sizin adınız ve anınıza demokratik ortak yaşam ve her türlü egemenliğin hakkından gelmek için mücadelemizi büyüteceğiz.''
Kadın kurumları, erkeklerin de kendi cephelerinden şiddete karşı durmaları gerektiğini belirterek, Almanya'daki kadınlara şiddete karşı mücadele çağrısı yaptılar.

'HİÇBİR ŞİDDETİ KABUL ETMEMELİYİZ'

Açıklamada son olarak şu mesajlar verildi:
"Biz kadınlar hiçbir şiddet biçimini kabul etmemeliyiz, ne kendimize, ne kız kardeşlerimize ve komşumuza ve arkadaşlarımıza karşı uygulanan hiçbir şiddeti kabul etmemeliyiz. Birbirimizi koruyalım ve birbirimize destek çıkalım."