Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Okullarda cinsel istismarın üzeri örtülüyor!

Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Bedri Yamaç, okullarda çocuklara cinsel istismarlarının artmasının olayların üzerinin örtülmesinden kaynaklandığını söyledi.

Erciş’te 17 Mayıs’ta bir çocuğa cinsel istismar saldırısında bulunurken, kadın öğretmen tarafından suç üstü yakalanan Mesut D., isimli erkeğin aynı okulda 10 çocuğu daha istismar ettiği ortaya çıkmıştı. Van’ın Erciş ilçesine bağlı bir köyde, Mesut D. adlı erkek öğretmen 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar saldırısında bulunurken, aynı okulda görev yapan Semra Sargut tarafından suçüstü yakalanmıştı. Zanlı Mesut D.’nin daha önce okuldaki birçok öğrenciye cinsel saldırıda bulunduğu ve durumun okul yönetimi tarafından gizlendiği iddia edildi.

Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Bedri Yamaç,  okullarda çocuklara cinsel istismarlarının artmasının en büyük nedeninin olayların üzerinin örtülmesi ve olayın üzerine gidilmemesinden kaynaklandığını söyledi.  Bu tür suçları işleyenlerin hak ettiği cezaları bugüne kadar almadığını belirten Yamaç, bu suçları işleyenlerin yanlarına kar kaldığını ifade etti.  Bu tür suçları işleyenlerin iktidar yanlısı veya o yörenin ileri gelenleri olduğu zaman hep korunduğunu dile getiren Yamaç, “Bölgemizde son dönemlerde bu tür olaylar giderek yaygınlaşıyor. Böylelikle bu tür olaylar yaygınlaştırılarak meşrulaştırma çabası olduğunu görüyoruz. Bu bilinçli bir politikanın ürünüdür. Bölgemizde tecavüz kültürü yaygınlaştırılarak, halkın mücadele azmi kırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

“UYUŞTURUCU VE FUHUŞ BİLİNÇLİ GELİŞTİRİLİYOR”

Özellikle bölgemizde derin güçler tarafından uyuşturucu ve fuhuşun bilinçli bir şeklide yapıldığını ve yaygınlaştırmaya çalışıldığını dile getiren Yamaç, “Bu derin güçler özellikle yurtsever halkımızın yaşadığı yerlerde bu tür faaliyetler yürüttüğünü görüyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kurdukları tuzağa düşürmeye çalışıyorlar. Amaçları yurtsever halkımızı yozlaştırarak değerlerinden uzaklaştırmak. Bu tür oyunlara karşı halkımızın daha bilinçli şekilde hareket etmeli ve bu tür oyunlara düşmemelidir” şeklinde konuştu.

MEB HEP SESSİZ!

Erciş’te yaşanan bu iğren olayı kınadıklarını belirten Yamaç, “Eğitim-Sen olarak olayın takipçisi olacağız. Yetkililerde bu konuda gereğini yapmalıdır. Özellikle bu kişinin eğitim camiasında olması ayrı bir utanç vericidir. Biz bu olayı nefretle lanetliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda yaşanan cinsel  istismar olaylarında hep sessiz kalıyor. Bakanlık bu konularda  hemen hareket geçip, gereken neyse yapmalıdır. Eğer gereken adımlar atılmaması durumda bu tür olaylar çoğalarak devam edecektir” diye konuştu.