Nurhayat Altun'un duruşması görüldü

Dersim Belediyesi Eş Başkanı Altun hakkında 22.5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşmasında tahliye çıkmadı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 16 Kasım 2016'da tutuklanarak, yerine kayyum atanan Dersim Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun hakkında "örgüt yöneticisi olduğu” iddiasıyla 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 8 aydır tutuklu olan Altun, SEGBİS'le bağlandı. Avukatları Reyhan Yalçındağ, Barış Yıldırım, Fatma Kalsen ve Suna Bilgin ise duruşma salonunda hazır bulundu.

İDDİANAMEDE 'SUÇ' YOK!

113 sayfalık iddianamede kapsamında Altun'a 2012 ile 2016 yılları arasındaki siyasi faaliyetleri ve cenaze törenlerine katılımı, telefon dinlemeleri, evindeki aramada bulunan Binevş gazetesi gibi suç teşkil etmeyen sorular yöneltildi.

Altun, savunmasında sivil siyasetin yargılandığına vurgu yaptı.

Avukat Barış Yıldırım da Altun’un tahliyesini istedi.

Avukat Reyhan Yalçındağ ise iddianamenin taraflı ve ideolojik bir dille yazıldığını, siyasi parti faaliyetlerinin Anayasa koruması altında olduğunu belirtirken, muhalif Kürtlere yönelik başlatılan siyasi kıyıma yargının taraf olmaması gerektiğini söyledi.

Mahkeme Heyeti, delillerin toplanmamasını gerekçe göstererek Altun’un tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşma 23 Ekim’e ertelendi.