YJA Star gerillası: Mücadelemizi daha da büyüyeceğiz

YJA Star gerillalarından Faraşîn Miştenûr, kadın gerillalar olarak rollerinin farkında olduklarını belirterek, “Mücadelemizi daha da büyüteceğiz” dedi.

YJA Star gerillası Miştenûr, Newroz’u gerçek anlamına kavuşturanın, özgürlük mücadelesi uğruna şehadete ulaşanların emeği olduğunu söyledi.

ANF’ye konuşan YJA Star gerillalarından Faraşîn Miştenûr, demirci Kawa’nın başlattığı mücadelenin bugün Kurdistan dağlarında devam ettiğini belirterek, bunun Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin ne kadar çetin ve iddialı olduğunu gösterdiğini söyledi. Türk devletinin gerillaya ve halka karşı sürdürdüğü kirli savaşa dikkat çeken YJA Star gerillası Miştenûr, “Bu yok etme ve zulüm politikası, bizim için en büyük mücadele gerekçesidir. YJA Star olarak, Türk rejiminin kadınları hedef alması öfkemizi daha da büyütüyor” dedi. 

Kurdistanlı kadınların, tüm kadınlara öncülük ettiğini, 5 bin yıllık kölelik zincilerini kırdığını, korku duvarlarını yıktığını belirten Miştenûr, “Ortadoğu ve Avrupa’ya yayılan eylemler, bunun kanıtıdır. Özelde Önderliğimizin paradigmasına dayanan ‘Jin Jiyan Azadî’ şiarı, tüm kadınlarca benimsenmiş durumda. Sistem, bu sloganı kendisine karşı çok büyük bir tehdit olarak görüyor. Kadınların bu düzeye gelmesi Önderliğimizin sayesindedir. Newroz’u gerçek anlamın kavuşturan, halkımızın ve özgürlük mücadelesi uğruna şahadete ulaşan yoldaşlarımızın emeğidir. YJA Star gerillaları olarak rolümüzün farkındayız ve buna bağlı olarak mücadelemizi daha da büyüteceğimizin sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.