Moskova’da kadınlar 8 Mart için buluştu

Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da düzenlenen bir etkinlikle 8 Mart kutlandı. Kutlamada kadınlar öncülüğünde yürütülen mücadele selamlandı.

Moskova Kürt Kadın Organizasyonu (Viyan) ve Rusya Kürt Kadın Hareketi’nin ortak düzenlediği bir etkinlikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı.

Moskova Kürt Kültür binasında yapılan etkinlik, Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Kadınların yanı sıra Moskova’da faaliyet yürüten Kürt kurum temsilcileri ile dostlarının katıldığı etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Etkinlikte konuşan Moskova Kürt Kadın Organizasyonu Başkanı Tara Kadir, “8 Mart dünya kadınlarının büyük bedellerle elde ettiği bir haktır” dedi.

Kadir şunları ekledi: “Günümüzde Kürt kadınlarının yürüttüğü mücadele ile bu günü daha da anlamlı kılıyoruz. Özellikle Kürdistan Özgürlük Hareketinin ortaya çıkmasıyla birlikte Kürt kadınlar toplumun her alanında daha çok aktif rol üstlenmeye başlamışlar. Buda Kürt kadınların örgütlüğünü ve birliğini daha da güçlendirmiştir. Kadın örgütlenmesiyle toplumun özgürlüğünü hedefleyen Kürt kadınlar yürüttüğü mücadele ile birlikte tüm dünya kadınlarının taktirini kazanmıştır. Son dönemde faşist AKP hükümetinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uyguladığı tecridi protesto etmek amacıyla açlık grevine giren Leyla Güven ve arkadaşları da bu mücadelenin bir parçasıdır. Dolayısıyla onların mücadelesi bizim mücadelemizdir ve bu mücadeleye sahip çıkmalıyız. Kadın öncülüğünde yürütülen mücadele ile birlikte Kürdistan’da faşizmi yıkacağız ve faşizmi yeneceğiz.”

Bu konuşmanın ardından etkinliğe katılan kurum temsilcileri kadınlara gül dağıttı. Daha sonra etkinlik Berfin Mamedova Rozerin Doğan ve Monika Beravî söylediği şarkılarla devam etti. Kadınlar sanatçıların eşliğine halay çekti.