MLKP, Kasım şehitlerini andı

MLKP  Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı Komünist Kadın Örgütü (KKÖ), Kasım ayı şehitlerini anarak, "Şehitlerin yarattığı ortak değerleri ve mirasları koruyup büyüteceğiz" dedi.

MLKP  Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı Komünist Kadın Örgütü (KKÖ), bugün yaptığı yazılı açıklamada, Kasım ayı şehitlerini andı.

'AYDINLATMAYA DEVAM EDİYORLAR'

"Kasım şehitler ayı, partimizin  dünya devrim şehitlerini sahiplenerek özgürlük, sosyalizm ve komünizm mücadelesi uğrunda ölümsüzleşenlerimizi andığımız aydır" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Her biri birer eylem kılavuzu olarak bizlere yol göstermeye devam eden devrimci önderlerimizdir. Birleşik devrim mücadelemizde, Türkiye’de, Bakur ve Rojava ve Kürdistan'ın dört parçasında özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenlerimizdir.  Dünyanın dört bir yanında işçi sınıfının, halkların, kadınların eşitlik, özgürlük ve sosyalizm mücadelesine, enternasyonal mücadeleye  önderlik, komutanlık eden ve savaşçılık duruşlarıyla sırtımızı yasladığımız, güç aldığımız çizgi yapıcılarımız olarak başucumuzda, bilincimizi aydınlatmaya devam ediyorlar.

Rosalar'dan Claralar'a, İnes Armand'lardan Kurupskaya'ya, Beseler'den, Leyla Qasım'lardan Barbaralar'a, ... kadın özgürlük mücadelemizin yapıcıları önder ve savaşçıları olarak görüyoruz. Marks’tan Lenin’e, Stalin’den Mao’ya, Che’ye devrimci önderlerin açtığı yolda yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Paramaz'ların, Mustafa Suphi'lerin, Deniz, Mahir, İbolar'ın, Mazlumlar'ın, Kemal Pir'lerin mücadele mirasları, devrimci geleneğimizin temel taşlarını oluşturuyor.

Şehitlerimiz yürünecek yolu bütün sadeliğiyle gösteren, devrimci mücadelemizi üzerine inşa ettiğimiz birer işaret fişeğidirler. Onlar ölümsüzlüğü en önde göğüsleyenlerimizdir. Onlar kadın devrimi savaşımımızın önder, komutan ve savaşçılarından Berçem, Beritan, Zilan, Sarya, Sara, Delal, Nudem, Mercan, Serpil, Destan, Ceren, Raperinler. Onlar birleşik mücadelemizin önder, komutan ve savaşçılarımızdan Baran, Atakan, Ulaş, Zeki, Orhan, Mazlum, Alişer, Kemal, Agit,Taylan, Ozan, Fırat, Alper. Birleşik Devrim mücadelemizde aynı mevzilerde dövüşen ve kanları birbirine karışan şehitlerimizin mücadele yoldaşlığı, yoldaşlığımızı büyüten ve ortak değerlerimizi çoğaltan bir yerde duruyor."

'ROJAVA'DAKİ TARİHİ DİRENİŞ GÜÇ VERİYOR'

Rojava’daki direnişe dikkat çekilen açıklamada, "Rojava'da işgalci saldırı ve gerici kuşatmalara karşı mevzilerde onur ve özgürlük savaşını yükselten, bu uğurda ölümsüzleşen yoldaşlarımızın eylemleri bizlere güç veriyor. Tarihi direniş, bütün işgalci saldırı, emperyalist ve gerici kuşatmaların ortasında umut ışığını canlı tutmaya devam ediyor. Rojava’da, demokratik, halkçı,cins eşitlikçi ve kadın özgürlükçü bir temelde inşa edilen savaşım iradesini ve gücünü ezilen, kimliksizleştirilen, yok sayılan, sömürülen, inkar edilen halklarımızdan ve kadınlardan alan devrimimizi selamlıyor, devrim topraklarını kanlarıyla sulayan ölümsüzleşenlerimizi  büyük bir onur, minnet ve saygı ile anıyoruz" denildi.

'SÖZ VERİYORUZ...'

MLKP  Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı Komünist Kadın Örgütü (KKÖ), açıklamasını şu ifadelerle bitirdi:

"Ölümsüzleşenlerimizi andığımız Kasım şehitler ayında, mücadelemizi büyüten, devrim ve özgürlük uğrunda dağ başlarında, kentlerde, zindanda, mevzi başlarında, dünyanın dört bir yanında birer meşale olup, yaşamları ve eylemleriyle bizlere yol gösteren şehitlerimizi bir kez daha sevgi, minnet ve büyük bir onur ile anıyor, anıları önünde saygı ile eğiliyoruz. Yaratmış oldukları ortak değerleri ve miraslarını koruyup büyüteceğimizin sözünü yineliyoruz."