Maxmur’da 8 Mart yürüyüşü

Şehîd Rustem Cûdî Kampı’nda binlerce kadın 8 Mart’ta yürüdü. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 1 Şubat’ta başlattıkları açlık grevini sonlandırdıklarını açıklayan kadınlar, mücadeleyi devam ettireklerini vurguladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü eylem ve etkinlikleri kapsamında Maxmur’da binlerin katıldığı kitlesel bir yürüyüş düzenlendi.

Şehit Rustem Cûdî Mülteci Kampı'nda, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü eylem ve etkinlikleri kapsamında kitlesel bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş sonrası yapılan basın açıklamasında konuşan Şehit Jiyan Akademisi Üyesi Berivan İşlek, şunları söyledi: “Önder Apo, 8 Mart’ı bizlere armağan etmiştir. Bu nedenle 8 Mart bizler için oldukça önemli ve anlamlıdır. Önder Apo’nun sayesinde kadınlar örgütlendi ve şimdi kendisine ağır bir tecrit uygulanmaktadır.”

AÇLIK GREVİ SONLANDIRILDI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Maxmur’da başlatılan açlık grevi eylemini sürdüren 17’inci grup adına konuşan Sultan Yıldıztan ise şunları söyledi: “1 Şubat’ta açlık grevi eylemini başlattığımızda eylemin 8 Mart’a kadar süreceğini ifade etmiştik. Bugün itibariyle eylemimizi sonlandırıyoruz. Bizler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için farklı eylemler sürdürmeye devam edeceğiz.”