Leyla Güven, yemin ederek milletvekili görevine başladı

DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven Meclis’te yemin ederek çalışmalarına başladı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, milletvekilliğinin üzerinden 1 yıl geçtikten sonra Meclis Genel Kurulu’nda yemin etti.

Güven, “Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun Teklifi”nin maddelerinin görüşüleceği Genel Kurul’da, gündem dışı konuşmalarının ardından kürsüye çıkarak milletvekili yeminini etti. Güven, yemin ettikten sonra HDP’li ve CHP’li milletvekilleri alkışladı. Yeminin ardından Güven, Genel Kurul çalışmalarına katılabilecek ve komisyonlara üye olabilecek.

31 Ocak 2018 tarihinde tutuklanan Güven, cezaevindeyken 24 Haziran seçimlerinde milletvekili seçildi. Güven, tutukluluğunun 10’cu ayında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eylemini başlattı ve eyleminin 79’ncu gününde tahliye edildi. Eylemini evinde sürdüren Güven, eyleminin 200’ncü gününde, Öcalan’dan gelen “Açlık grevi ve ölüm oruçları amacına ulaştı, eylemlerin sonlandırılmasını bekliyorum” çağrıyla eylemeni sonlandırdı.