Leyla Güven: Cevap almadığım sürece devam edeceğim!

"Örgütlülüğümüz özgürlüğümüzdür" konferansına mesaj gönderen Leyla Güven, "Eylemime cevap almadığım sürece de devam edeceğim. Haklı bir mücadele olduğunu biliyorum ve kazanacağız" dedi. 

Tevgera Jinên Azad (TJA) bileşenleri öncülüğünde, HDP Kadın Meclisleri'nin de katılımıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed il binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu'nda "Örgütlülüğümüz özgürlüğümüz" şiarıyla organize edilen konferans başladı. Her kentten kadınlar katıldığı konferans salonuna Şırnak'ın Silopi ilçesindeki soykırımcı saldırıların olduğu dönemde katledilen Sêvê Demir, Pakize Nayır, Fatma Uyar'ın ve Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in fotoğrafları asıldı.

GÜVEN: KAZANACAĞIMIZI BİLİYORUM

Açlık grevinin 24'üncü gününde  olan DTK Eş Başkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in gönderdiği mesajı da konferansta okundu.

Güven'in mesajı şöyle:

"Konferansınızı selamlıyorum. Dışarıda bana destek veren ve benim için direnen tüm kadınları selamlıyorum. Özellikle Barış Anneleri'ni sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum. Ben Kürt halkına dayatılan zulmü ve tecridi protesto etmek için bu eyleme başladım. Eylemime cevap almadığım sürece de devam edeceğim. Haklı bir mücadele olduğunu biliyorum ve kazanacağız."