Leyla Güven: 8 Mart'ta gücümüzü gösterelim

Leyla Güven, İstanbul'dan feminist kadınlar tarafından ziyaret edildi. Güven, kadınları güçlü bir şekilde 8 Mart'ta alanlara çağırdı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevi 113’üncü gününde.

KADIN ZİYARETÇİLERE POLİS BASKISI

İstanbul’dan Firdevs Hoşer, Kamile Dinçsoy, Şengül Yüksel, Güliz Sağlam, Özgül Saki, Songül Aydın ve Hatice Ödemiş olmak üzere 8 feminist kadın Güven’i ziyaret etmek için Amed'e geldi. Güven’in kaldığı sitede evine çıkmak isteyen kadınların önü burada nöbet tutan polisler tarafından kesildi. Ne için geldikleri sorulan kadınlardan kimlikleri istendi. Bu duruma tepki gösteren feminist kadınlar, “Diyarbakır’da sıkı yönetim mi var?” diye sordu. Ancak polisler GBT kontrolü yapmadan kadınların binaya geçişine izin vermeyeceklerini söyledi. 

GÜVEN: CESARET UMUT VERİYOR

Güven’i kaldığı odasında ziyaret eden kadınlardan Firdews Hoşer, Güven’i moralli görmelerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Ziyaretçiler beraberlerinde getirdikleri hediyelerini Güven’e verdi. Hediyeler arasında, Zapatist kadınlara ait olan ve üzerinde “bir kadın ne zaman mücadele etmeye karar verirse önünde durabilecek hiçbir engel yoktur” yazılı havlu da vardı. Güven de dayanışma ziyaretlerinin kendisine moral verdiğini belirterek, OHAL’de sokağa ilk çıkanın İstanbul’daki kadınlar olduğunu, sokağı güvenli bulan erkeklerin ise daha sonra çıktığını söyleyerek, kadınların cesaretinin kendisine umut verdiğini dile getirdi.

'KADINLAR 8 MART'TA KENDİLERİNİ GÖSTERMELİ'

Güven, ziyaretçilerine kendisinin 16 yaşındayken görücü usulüyle evlendiğini söyleyerek, şunları belirtti: “Bu mücadeleyle tanıştıktan sonra ben de varım dedim. Mücadeleye katıldığım günden bugüne her ne kadar engelle, hukuksuzlukla ve şiddetle karşılaştıysam da her geçen gün daha fazla özgürleştim” dedi. Cezaevlerinin izolasyon ve tecrit mekanları olduğuna dikkat çeken Güven, “Mutlak tecritle öldürmeye çalışıyorlar. Ne gazete ve ne de radyonun olduğu cezaevinde buna dur demek için bu yola çıktık” diye konuştu. Güven, son olarak yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınların güçlü bir şekilde kendilerini göstermesi gerektiğini dile getirdi.